hillsborough copy (Foto:  , © eba/aa)
hillsborough copy (Foto: , © eba/aa)

Alsaker før storkampen: – Når fløyten går, handler det om tre poeng

TV 2s kommentator tror det blir vanskelig å holde sportslig fokus før kampstart.

Se Liverpool-Manchester United søndag klokken 14.30 på TV 2 PL HD1 og TV 2 Sumo.

Forrige uke kom den nedslående rapporten der det ble bekreftet at Liverpool-fansen var totalt uten skyld i Hillsborough-tragedien som på brutalt vis tok livet av 96 av klubbens supportere for 23 år siden. Forut for søndagens storkamp mot Manchester United sier Øyvind Alsaker at de de siste dagers hendelser har blitt møtt ble blandede reaksjoner blant Liverpool-fansen.

Sårene ble åpnet opp igjen

– Da denne rapporten kom for ti-elleve dager siden ble saken åpnet opp igjen. Sårene ble åpnet opp igjen, o jeg tror det er blandede følelser blant Liverpool-tilhengerne. De ble renvasket og deres kjære har på mange måter fått sannheten dokumentert, men samtidig gjør dette at avisene har historier om dette hver eneste dag, noe som ripper opp igjen i en forferdelig historie, forklarer TV 2s kommentator.

Les også: Cameron beklaget: – Liverpool-fansen hadde ikke skylden for Hillsborough-tragedien

– Sportslig fokus etter fløyten går
Tilfeldigheter vil ha det til at det er akkurat Manchester United som står på motsatt banehalvdel i den første Liverpool-hjemmekampen etter avsløringene. Alsaker tror minuttene før kampstart blir spesielle, men mener at så snart selve fotballkampen starter vil fokus skiftes til det som skjer ute på gressmatten.

Det er enorm prestisje mellom disse lagene

– Det blir vanskelig å holde fokus på det sportslige helt fram til fløyten går, men så vil det dreie seg om det det alltid dreier seg om. Det er tre poeng. Det er enorm prestisje mellom disse lagene, og rivaliseringen kommer til å leve godt også i årene som kommer. Vi skal ikke ønske at den forsvinner, for det er nettopp den som gjør disse kampene ekstra spesielle, sier han.

Alsaker har også et instendig håp om at de som eventuelt har tenkt å lage bråk på tribunen blir offer for en indre justis i supportergrupperingene.

– Håpet er at den lille minoriteten av fans som bruker slike anledninger til å markere seg blir kneblet av majoriteten, forklarer TV 2s kommentator.

hill
hill