Tidligere boksemester drept i datterens fødselsdag

Corrie Sanders, tidligere verdensmester i tungvektsboksing, ble skutt og drept under feiringen av datterens 21-årsdag lørdag.

Det skjedde i forbindelse med et væpnet ran i restauranten i Pretoria der familien var samlet. Tre menn kom inn i lokalet og begynte å skyte vilt rundt seg. Sanders ble truffet i magen og den ene hånden, og han døde søndag av skadene. Han ble 46 år gammel.

– De skjøt rundt seg og stjal mobiltelefonen til datteren hans. De fikk også med seg en håndveske fra en annen gjest, sa en talsmann for sørafrikansk politi til nyhetsbyrået Sapa.

Sanders la opp i 2008 etter å ha vunnet 42 av sine 46 proffkamper. Mest kjent er han for sjokkseieren mot Vladimir Klitsjko i en WBO-tittelkamp i tungvekt i 2003. Kampen i Hannover ble stoppet i 2. runde etter at Sanders hadde slått ned Klitsjko fire ganger. Det regnes blant de største overraskelser i boksehistorien.

Et år senere møtte han Vitali Klitsjko i kamp om WBC-tittelen i Los Angeles. Den kampen tapte han på teknisk knockout i 8. runde. (©NTB)