SATSER: Omer Bhatti (28) håper på et gjennombrudd i utlandet, og i Norge. (Foto: Andreas L Eriksson, © la)
SATSER: Omer Bhatti (28) håper på et gjennombrudd i utlandet, og i Norge. (Foto: Andreas L Eriksson, © la)

– Endelig får jeg vist hvem jeg er

Omer Bhatti synes ikke Norge har vært åpne for ham som artist. Kanskje den nye låta vil hjelpe?

Bhatti håper «See the Light», med ikke ukjente Shontelle som gjesteartist, vil få folk til å åpne øynene for ham.

– Dette er meg! Denne låta kan jeg virkelig stå for!, sier han til VG.

Mye motbør

– Sangen går ut på at man aldri skal gi opp, uansett hvor mye motbør man får. Jeg har selv opplevd masse de siste årene, både positivt og negativt, fortsetter Bhatti.

Holmlia-gutten synes ikke han har fått nok anerkjennelse som musiker i Norge. Mange vet hvem han er, men det skyldes i stor grad vennskapet han hadde med Michael Jackson.

Les også Michael ville synge på Omers låt

– Det gjelder å være innafor

– Janteloven finnes, selv om det høres ut som en klisjé. Jeg vil ikke si noe negativt, men Norge er et lite land, hvor alle kjenner alle.

– Det gjelder å være innafor, og selv er jeg ikke sånn som mingler med mange. Da jeg fikk platekontrakt, visste jeg ikke hvem som var hvem i bransjen, sier Omer Bhatti ti VG.

Lettere i utlandet?

Nå håper Bhatti det skal skje ting i utlandet.

– Jeg tror kanskje det er lettere der. Mitt inntrykk er at andre land er mer åpne for meg som artist. Blant annet har jeg fått en veldig interessant forespørsel fra Brasil, så jeg reiser dit på et møte neste måned.

– Kanskje jeg kan spille inn en musikkvideo der? Det hadde vært drømmen, sier Bhatti.

Shontelle

«See the Light» er egentlig en gammel låt i ny innpakning. Det var en tidlig demoversjon avden som fikk Universal til å signere Bhatti i fjor. Låta skulle bli hans første singel, men lanseringen ble utsatt.

Shontelle var ikke med i planene da.

– Da jeg var backstage på konserten hennes i Oslo, kjente manageren meg igjen. Shontelle var åpen for et samarbeid hvis jeg kunne komme opp med en låt som var bra nok, forteller Bhatti.

Hard hip hop

Shontelle falt for budskapet i «See the Light», som Bhatti har skrevet og produsert i samarbeid med en kvinnelig låtskriver i Los Angeles. Musikkvideoen har han lagt ned mye arbeid i selv, og Christopher Perez har regissert.

Omer Bhatti beskriver «See the Light» som «hard hiphop/80-talls-retrorock».