Ashley Cole chipper inn 1 0 (Foto: Sang Tan/Ap)
Ashley Cole chipper inn 1 0 (Foto: Sang Tan/Ap)
Oscar i duell med Steven Nzonzi (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Oscar i duell med Steven Nzonzi (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

Iskalde Ashley Cole ble Chelseas helt

Venstrebacken chippet inn seiersmålet etter å ha blitt foret med en nydelig hælflikk fra Juan Mata.

Chelsea-Stoke 1-0
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Chelsea slet lenge mot Stoke, men i sluttminuttene på Stamford Bridge fant Juan Mata fram en målgivende pasning fra øverste hylle som sikret hjemmelaget alle tre poengene.

Spanjolen brukte både utsiden av hælen og innsiden av hodet da han serverte Ashley Cole i straffefeltet, og venstrebacken var like klok da han på elegant vis chippet ballen i mål bak en sjanseløs Asmir Begovic.

– Det var en tøff kamp. Måten de forsvarer seg på gjør at vi sliter med å bryte dem ned, sa matchvinneren etter kampslutt.

Om sin egen scoring var Cole relativt åpen på at måten han hadde scoret på ikke var veldig gjennomtenkt.

– Det gikk så fort, så jeg hadde ikke så mye tid til å tenke, uttalte mannen som scoret sitt første Premier League mål siden mai 2010.

Dermed plukket Roberto Di Matteos mannskap nok en trepoenger og er fremdeles serieleder med 13 poeng etter de første fem rundene.

Har du Mata og Cole på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Fernando Torres og Asmir Begovic (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Fernando Torres og Asmir Begovic (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Tverrliggertreff for Stoke og Torres med første hjemmesjanse
Chelsea valgte både Eden Hazard, Oscar og Juan Mata fra start og dominerte banespillet i første omgang på Stamford Bridge, men de store sjansene uteble for hjemmelaget. Stoke og Jonathan Walters kom til den første store sjansen, da Stoke-angriperens heading etter Glenn Whelans flotte frispark smalt i tverrliggeren og over bak Chelsea-keeper Petr Cech.

Etter 25 minutter fikk også de blå en stor sjanse, da Fernando Torres ble spilt gjennom av landsmannen Juan Matas delikate chip. Spissen dempet ballen flott, men en liggende Asmir Begovic fikk avverget før Torres klarte å få avsluttet.

– Man har snakket om selvtilliten hans, men med en Torres i form ville det der vært scoring, sa Trevor Morley i TV 2s studio i pausen.

Ny Stoke-mulighet før pause
Åtte minutter før halvtid kom gjestene til enda en farlig avslutningsmulighet. Et innlegg fra høyre traff Michael Kightly, og kantspilleren ble mer eller mindre bare truffet da han avsluttet på direkten. Petr Cech fikk avverget, men glapp ballen ut i farlig rom. Heldigvis for hjemmelaget var det ingen borteangripere som stod og lusket på returballen, så tsjekkeren i buret og resten av det blå forsvaret slapp med skrekken.

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0 i Vest-London.

Oscar fikk gult kort for filming

Oscar går i bakken, men Ryan Shawcross slipper unna (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Oscar går i bakken, men Ryan Shawcross slipper unna (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Fem minutter ut i 2. omgang oppstod en situasjon i bortelagets 16-meter. Brasilianske Oscar avanserte med ballen og så ut til å bli lagt i bakken av Ryan Shawcross, men dommer Michael Oliver dømte i stedet frispark til gjestene og gav brasilianeren det gule kortet for filming. Reprisene viste at Oscar hadde falt meget lett.

To minutter senere fikk hjemmelaget og Juan Mata en god mulighet fra like utenfor straffefeltet, men spanjolens avslutning med venstrefoten skled av foten og forsvant et godt stykke til side for Asmir Begovics Stoke-mål.

Minuttet etter var det gjestene sin tur til å skape farligheter, da en glimrende dødball fra Charlie Adam nesten fant veien til Peter Crouch på bakerste stolpe. Godt forsvarsspill fra David Luiz var nok til å hindre at den høyreiste spissen fikk satt avslutningen på mål.

Oscar viste seg fram på ny
20 minutter etter pause gikk nok en blåkledd spiller i bakken rundt gjestenes straffefelt. Denne gangen var det Branislav Ivanovic som gikk over ende uten at dommeren foretok seg noe. Denne gangen viste reprisene at dommer Oliver nok burde tatt fløyten i munnen.

Like etterpå forsøkte Oscar seg med et skuddforsøk i Begovics nærmeste hjørne, men bosnieren var nok en gang parat og fikk slått unna. Ikke lenge etter forsøkte Oscar seg med en reprise av 2-0-målet mot Juventus i midtuken, men etter en strålende vending gikk avslutningsforsøket et godt stykke til side for mål.

Snaue kvarteret før slutt ble John Obi Mikel spilt gjennom for en sjelden gangs skyld, men nigerianeren brukte for lang tid på å avslutte og måtte se at forsøket fra skrått hold ble blokkert og spratt i armene på Asmir Begovic.

Ashley Cole ble matchvinner
Et par minutter senere var det Stoke sin tur til å prøve seg på ny. Innbytter Kenwyne Jones headet tilbake til Matthew Etherington, som også var kommet fra benken, men venstrekantens skuddforsøk fra skrått hold snek seg på det som med Stoke-øyne var fei

Fem minutter før slutt kom scoringen for Chelsea, og utrolig nok var det venstreback Ashley Cole som var på rett sted til rett tid da det gjaldt som mest. En strålende hælflikk fra Juan Mata sørget for at forsvarsspilleren plutselig stod helt alene fora mål, og med en iskald chip sørget han for ledelse for hjemmelaget med sitt første Premier League-mål siden mai 2010.

– I sånne kamper som dette er du avhengig av å få noen verdensklasseinvolveringer for å få hull på byllen, og det er akkurat det du får her, sa Petter Myhre i TV 2s studio etter kampslutt.

Fotballeksperten fikk støtte fra tidligere Premier League-spiller Trevor Morley, som også mente Ashley Cole fortjente honnør.

– Det er en lite stykke magi fra Mata, og avslutningen fra Cole er så god som en angripers, sa Morley.

Like etterpå fikk innbytter Victor Moses muligheten til å avgjøre for de blå da han ble spilt alene gjennom da Chelsea kontret mot et Stoke-lag som hadde kastet frem alt, men unggutten brukte for lang tid og ble taklet av Ryan Shawcross akkurat da han skulle avslutte. Dermed måtte hjemmelaget nøye seg med 1-0-seier.

På overtid mente Stoke-spillerne at David Luiz burde blitt utvist da han meide Jonathan Walters i bakken med en dårlig timet takling, men dommer Michael Oliver mente brasilianeren kun fortjente det gule.

Hva synes du om dette? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!