Harmeet Omar (Foto: JERRY LAMPEN, © Kim/EJ)
Harmeet Omar (Foto: JERRY LAMPEN, © Kim/EJ)

Elabdellaoui og Singh om U21-suksessen: - Vi kjenner hverandre ut og inn

De norske Feyenoord-proffene forteller om U21-suksessen, søndagens stormøtet mot PSV og fremtiden.

Over to måneder har gått siden Oslo-guttene Harmeet Singh og Omar Elabdellaoui flyttet til Nederland og storbyen Rotterdam.

Harmeet Singh (21) var den første av ungguttene som signerte for Feyenoord. Kort tid etter fikk han selskap av sin jevnaldrende landsmann Omar Elabdellaoui (20), som kom på et års utlån fra Manchester City.

Tidligere landslagskamerater
De to talentene kjenner hverandre godt fra forskjellige guttelandslag og har vært gode på U21-landslaget som nylig sikret seg playoff til U21-EM i Israel neste sommer. Singh mener relasjonene dem imellom er et bilde på hvorfor Norges unge lovende har gjort det så bra i denne kvalifiseringen.

– Det kommer av at vi er samspilte. Mange har tidligere spilt sammen på yngre landslag og har gode relasjoner seg imellom, som for eksempel Omar og jeg som har spilt sammen og kjenner hverandre fra da vi var yngre, sier Singh som har indiske aner.

Anvendelig spiller
Omar Elabdellaoui som primært er midtbanespiller har de seineste U21-landskampene spilt back. Den tidligere Skeid-spilleren føler selv det har gått bra i uvant posisjon.

– Det har gått veldig bra selv om det ikke er min posisjon. Jeg spiller hvor som helst hvor treneren mener jeg er viktigst for laget. For City spilte jeg sentral midtbane og litt kant, sier han og forteller også at han vil bli brukt som kant eller offensiv midtbane i Nederland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STARTET MOT ISLAND: Disse elleve startet kampen mot Island.  Bak fra venstre: Arild Østbø, Magnus Wolff Eikrem, Simen Wangberg, Joshua King, kaptein Stefan Strandberg og Jo Inge Berget. Foran fra venstre: Omar Elabdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad, Anders Ågnes Konradsen, Harmeet Singh og Joakim Våge Nilsen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
STARTET MOT ISLAND: Disse elleve startet kampen mot Island. Bak fra venstre: Arild Østbø, Magnus Wolff Eikrem, Simen Wangberg, Joshua King, kaptein Stefan Strandberg og Jo Inge Berget. Foran fra venstre: Omar Elabdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad, Anders Ågnes Konradsen, Harmeet Singh og Joakim Våge Nilsen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Møter gullrivalen
Søndag drar Feyenoord til Eindhoven og til Philips Stadion for å møte PSV, en av de største konkurrentene til seriemesterskapet. I fjor endte Feyenoord på sølvplass, et lite poeng foran PSV. Elabdellaoui satt på benken forrige kamp, mens Singh fortsatt merker de to avgjørende U21-landskampene på kroppen.

– Jeg rekker ikke søndagens kamp, Jeg sliter fortsatt med et vondt lår etter U21-landskampene og har trent rolig med ball og i treningsstudio, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

Om Singh eller Elabdellaoui skulle få spilletid på søndag vil det bli henholdsvis deres fjerde og andre kamp i serien under manager Ronald Koeman.

LES OGSÅ: Markus Henriksen debuterte for AZ

De to trives og forsøker åå tilpasse seg landet og språket.

- Språket er lett forståelig med noen like ord som på norsk. Vi går i undervisning her to ganger i uka for å lære språket, forteller Singh.

Han og Ealbdellaoui bor i samme blokk, med bare to etasjer mellom seg.

– Snakker ofte med City
Elabdellaoui, som fortsatt er Manchester City-eiendom, signerte en toårskontrakt med den engelske seriemesteren rett før utlånet ble klart.

– Feyenoord viste mye interesse og jeg hadde akkurat signert ny kontrakt med City så det føltes riktig for min utvikling å dra hit, forteller norsk-marokkaneren.

20-åringen har ennå ikke gitt opp drømmen om å spille for de lyseblå og snakker jevnlig med klubben.

– Jeg har to år igjen med City, og det ene blir her i Feyenoord. Vi får se hva som skjer etter det. Jeg satte meg et mål da jeg dro dit som 15-åring om å komme på førstelaget og har ikke gitt opp det målet. Jeg snakker ofte med City. De har også god kontakt med Feyenoord, sier Elabdellaoui.

Singh vil gripe sjansen
Harmeet Singh skal i utgangspunktet være i Nederland frem til sommeren 2016. Han har hittil fått spilletid i alle kampene han har vær i troppen til. Singh synes overgangen til et nytt og høyere nivå har gått bra, og er fast bestemt på å legge ned innsatsen som kreves.

– Jeg skal være tålmodig, jobbe hardt på trening og ta vare på sjansen når jeg får den, avslutter Singh som innser at konkurransen om plassene er hard, men påpeker at det er et godt tegn at han har kommet inn på i tre av fem kamper så langt i sesongen.