nevland berisha
nevland berisha

Erik Nevland takker for seg: – Berisha har allerede tatt over

Erik Nevland legger skoene på hylla med god samvittighet etter årets sesong. Stafettpinnen er allerede levert videre.

Stavanger (TV 2 Sporten): – Arvtager? Denne gutten her har allerede tatt over, så det er ikke noe fare for Viking etter at jeg legger opp, sier Erik Nevland og tar et godt tak rundt Vikings nye toppscorer Veton Berisha.

– Alt var bedre før
Nevland valgte å vende tilbake tl Stavanger og Viking for å avslutte karrieren på hjemmebane. Etter å ha vært i klubber som Manchester United, Fulham og Groningen og vært en fryktet måltyv i flere land, går en lang karriere nå mot slutten. Nevland legger opp med god samvittighet idet han fyller 35 år i november.

–Jeg er veldig klar for dette nå, men vet foreløpig ikke nøyaktig hva jeg skal gjøre fra neste år. Jeg skal i hvert fall sitte og se mange fotballkamper.

–Vil du klare å nyte det fra sofaen?

– Ja, for da kan jeg si at alt var så mye bedre før, sier han og flirer.

Se reportasjen i videovinduet over.

Hyller hverandre
Men Nevland mener egentlig ikke at alt var bedre før. I Viking har han sett en ny måltyv vokse frem og ta syvmilssteg denne sesongen. Veton Berisha har sust forbi resten av angrepsrekka på målscorerlisten, og den unge rogalendingen har scoret seks mål på ni kamper - og er allerede blitt Kjell Jonevret førstevalg.

– Han er bare 18 år gammel og allerede har han slått til i Tippeligaen. Jeg håper bare at Viking får beholde ham og at vi får se mange flere mål fra ham både denne sesongen og neste, sier Nevland.

Les også: Strømsgodset snublet i gullkampen

For Berisha selv har Nevland betydd mye.

– Det er en stor ære å ha fått spille med en spiller som Erik Nevland. Jeg er bare så glad for å ha blitt kjent med ham, og at jeg har fått trene og spille med ham. Han er en hyggelig kar, som tar seg godt av oss unge på trening og har lært bort mye, sier Berisha.

Se også: Sjekk denne imponerende scoringen

Fansens farvel med en legende
I Viking-butikken på stadion henger en Viking-drakt med nummer ti på ryggen. "Takk, Erik" står skrevet i mørkeblå bokstaver på brystet, og drakten fylles nå opp med hilsner fra fansen til en Viking-legende.

– Han er den lokale helten, og det er veldig viktig for oss supportere, sier Steinar Gausland, som hadde med seg barnebarnet Noah på Viking-kamp fredag - og på ryggen til niåringen: "10 - Nevland".

– Man kan si at han er Viking sin Messi, sier gutta i Madla IL - laget som Nevland trener på fritiden.

– Nå får han forhåpentligvis enda mer tid til å trene oss.

Men i likhet med Nevland selv, er fansen enig: en ny helt er på vei mot stjernene i Jåttåvågen.

– Det er en ny konge i Stavanger nå. Berisha er en fantastisk spiller, sier fansen utenfor Viking Stadion - like etter at Berisha skaffet straffespark og ble matchvinner mot gulljagende Strømsgodset.