Gaute Larsen etter seier over Glimt med Bryne. (Foto: DIGITALSPORT/)
Gaute Larsen etter seier over Glimt med Bryne. (Foto: DIGITALSPORT/)

Før adeccorunden: Fortsetter Gaute Larsen-effekten for Bryne?

Og Scorer Khalili mot Glimt på Aspmyra og gir Notodden et ørlite håp om å overleve? Les om alle kampene her.

Tredje strake seier for et KIL i økonomisk krise?

Begge lagene som møtes på Gjemselund til dette oppgjøret har to strake seirer i beltet. Sist vant Kongsvinger lokaloppgjøret 1–0 borte mot Kisa, mens Sandefjord vant 2–1 hjemme mot Glimt som spilte over 60 minutter med ti mann. Hvis man ser formen til lagene i et større perspektiv endte de to seirene til KIL en tre kampers tapsrekke, mens Sandefjord har hele tolv kamper nå uten tap. Ifølge Arne Sandstø har treningsuken til Sandefjord vært meget god, mens Tom Nordlie har måtte hatt fokus både på forhold på og utenfor banen da KIL står, nok en gang, på randen av økonomisk ruin.

Vi tror KIL stiller med det samme laget som sist. De har ingen karantener og ingen nye skader har dukket opp gjennom uken. Dog kan det hende at kaptein Fazlagic er disponibel til denne kampen, og da går han kanskje inn for Melgalvis som har vikariert som venstreback. Moen kan også være disponibel etter en strekkskade, men vi tror som sagt Nordlie velger å kjøre med de samme tre på topp.

Sandefjord har fortsatt kaptein Brix ute med lysketrøbbel, men det er også den eneste spilleren som er indisponibel i tillegg til langtidsskadde Røyrane. For det er meget gledelig å kunne melde at gode Gabrielsen er disponibel for kamp fra start igjen, etter et meget langt skadeavbrekk. Men om Arne Sandstø setter inn Gabrielsen fra start er et annet spørsmål. Mye av nøkkelen til laguttaket ligger nettopp i denne vurderingen. Spiller Gabrielsen vil det få konsekvenser for mange posisjoner, først og fremst at Dimitriadis blir flyttet opp i midtbaneleddet. Dermed blir det trangt om plassene for Aas, Hansen, Leigh og Lamøy da en av disse må ut. Jaiteh og Saaliti starter garantert!

Dette er utvilsomt den kampen hvor et av lagene blant de fire første på tabellen møter tøffest motstand. Et KIL i medgang og med få skader skal være en hard nøtt for de fleste lag i Adeccoligaen på Gjemselund, til tross for at laget har variert meget på hjemmebane i år. Sandefjord har vært meget sterke på bortebane og har seks seire på de syv siste bortekampene. Vi tror det blir en tett og jevn kamp, hvor det laget som utnytter sjansene sine best vinner. Men vi sitter med en liten magefølelse av at et toppet Sandefjord er hakket hvassere en KIL.

Adeccoligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kamp: KIL Toppfotball – Sandefjord Fotball

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Fazlagic, Pireau, Moen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Valderhaug–Hæstad, Førsund, Ryen, Melgalvis/Fazlagic–Shindika, Aas, Tiller Larsen – Myklebust, Tuelo Johannesen, Solum

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Seier, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Røyrane, Gabrielsen, Brix

Antatt lagoppstilling bortelag:

Austbø–Bindia, Dimitriadis/Gabrielsen, Amankwah, Skogsrud–Leigh, Dimitriadis/Aas, Jaiteh, Lamøy–Saaliti, Hansen/Aas

Adeccoligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Spikeren i kista for Bærum med Mjøndalens sjette strake seier?

Bærum overrasket de fleste med å ta tre poeng borte mot TUIL sist, etter å ha ligget under to ganger i kampen. Men med en Shaswari tilbake for fullt etter et langt skadeavbrekk snudde det unge Bærumslaget kampen to ganger og klamret seg fast til et ørlite håp om å overleve i divisjonen. Hvis de skal klare det må de for første gang i år ta tre seire på rad, og i tillegg må seieren komme mot formlag nummer en Mjøndalen. For Mjøndalen vant hjemme 2–1 over Ranheim sist, står med fem strake seirer og har ikke tapt på tretten kamper. De første 45 minuttene i kampen mot Ranheim ble betegnet som årsbeste, og det ser ikke ut som om Mjøndalen har tenkt å stoppe nå.

Hjemmelaget har Troupe tilbake fra karantene og går ventelig inn på høyre back. Utover det tror vi laget stiller likt som sist.

Mjøndalen har et par utfordringer på skadefronten og har også Idris ute med karantene. Kortgaard Ingebretsen fikk føling med sin gamle og er usikker til denne kampen. Det gir i så fall Vegard Hansen en stor utfordring siden tre stopperalternativer, Bernstein, Granaas og Rønningene, allerede er ute med skade. Vi tror Stokke uansett får starte denne kampen som spiss, da Midtgaarden trolig trekkes ned sentralt for å erstatte Idris. Hvis Kortgaard Ingebretsen er ute med skade så kan det hende at Midtgaarden blir trukket enda lengre ned og at Fossum kommer inn i midtbaneleddet. Men mye av problematikken løses hvis Bernstein klarer å komme seg på beina etter sin kneoperasjon!

Beklager Bærum! Selv med de utfordringene Mjøndalen har med skader og karantene, tror vi de blir altfor sterke i dette oppgjøret og sender Bærum så godt som ned en divisjon. Vi mener Mjøndalen er et bedre lag i alle spillets faser, og kan ikke helt se hvordan Bærum skal ta poeng her. MEN med en Shaswari i gryende toppform og full fart fremover, kan Bærum straffe et Mjøndalen som kanskje tar litt lett på denne kampen.

Kamp: Bærum SK–Mjøndalen IF

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Seier

Karantener hjemmelag: Cornell

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Finstad, Lundemo

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Hjulstad–Cornell, Scheel, Ruud Irgens, El-Masouri–Pellegrino, Nervold, Sandbu, Berg–Shaswari, Aalbu

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Seier

Karantener bortelag: Idris

Nøkkelspillere usikre bortelag: Bernstein, Strange, Rønningene, Granaas, Kortgaard Ingebretsen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Forn–Helton, Kortgaard Ingebretsen, Sundli, Solberg–Ohr, Midtgaarden, Karlsen, Diomande–Kirkevold, Stokke

Adeccoligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Alta med halvannet bein i 2. divisjon, nærmere avgrunnen etter møtet med Ranheim?

Alta vant den avgjørende kampen mot Notodden hjemme sist med 1-0, og endte en tapsrekke på fire strake tap. Dermed har laget fortsatt en ørliten mulighet til å berge plassen i ligaen, men det forutsetter antakeligvis at laget må vinne seks av sine åtte gjenstående kamper. Og saken ble ikke lettere, da klubben i går fikk beskjed om at laget trekkes ett poeng for økonomiske forhold. Motstanderen Ranheim kunne meldt seg på i kampen om direkte opprykk, men to tap mot topplagene Sandefjord og Mjøndalen på rad satt en stopper for de ambisjonene. Sist tapte laget 1–2 borte mot Mjøndalen, i en kamp de ble overkjørt før pause men var meget nære å ta med seg poeng like før slutt.

Ranheim har Løkberg ute med karantene til dette oppgjøret, men Reginiussen går inn å erstatter han på en ypperlig måte. Utover det blir det vurderinger lengst der fremme om Karlsen og Bye får muligheten fra start, eller om de samme som sist starter. Vi tror Bye er nærmest en plass som midtspiss.

Kanskje Rune Berger ikke ønsker å forandre et ”winning team”, men vi mener at Jarosinski bør komme inn fra start. Utover det tror vi laget blir det samme.

Siste håp for Alta tror vi blir slukket i dette oppgjøret. Ranheim har vært nære på mot to topplag den siste tiden, og vi mener laget er langt bedre enn Alta. Tre poeng her vil gi Ranheim et godt utgangspunkt for innspurten og kampen om kvalikplass.

Kamp: Ranheim IL–Alta IF

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Løkberg

Nøkkelspillere usikre hjemmelag:

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Barli–Rønning, Tronseth, Moe, Malmo–Åsen, Reginiussen, Midtsjø–Stilson, Riksvold/Bye, Krogstad

Tre siste kamper bortelag: Tap, Seier, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Ngom, Erlandsen, Nikolaisen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Jarosinski–Lindberg, Gauseth, Törnqvist, Rolandsen–Norbye, Nome, Reginiussen, Balto, Thomassen – Ertsås

Uhyre viktig kamp rundt kvalikstreken når Strømmen tar imot Bryne på Stadion!

Strømmen gikk på et klart tap borte i bunnkampen mot Hødd, et tap som sendte laget under nedrykksstreken. Laget står nå med fire strake tap og har ikke vunnet på sine syv siste kamper. Bryne på sin side tok en knallsterk seier hjemme mot Sarpsborg 08 sist, og med seieren mot Glimt onsdagen før har laget fått en knallstart etter at Gaute Larsen har tatt over roret som hovedtrener. Strømmen trenger sårt en seier for å henge seg på lagene over nedrykksstreken, men kanskje mest av alt for å få tilbake selvtillit og humør i laget. Med bryneseier her vil laget ta farvel med nedrykksstriden, og faktisk kunne begynne å se oppover på tabellen med et ørlite håp om kvalikplass.

Strømmen har ingen karantener og ingen nye skader. Unge Amundsen er meldt skadefri, noe som medfører en skadefri tropp. Vi tror Jørgensen fortsetter i mål selv om Kerr nå er disponibel igjen etter landslagsoppdrag. Vi tror det kan bli store forandringer på backplassene der det står mellom Nilsen og Amundsen på høyre og Figved og Høibråthen på venstre. Vi tror Strømnes og Næss Lund spiller stoppere. Hvis Strømnes spiller stopper kan det se ut som om det er Yabre eller Rasch som spiller sentralt på midten. Hvis Olsen er ute med ryggproblemer spiller nok Rasch spiss, hvis ikke sentralt. På topp velges Olsen eller da Rasch ved siden av Sistek.

Gaute Larsen begynner å få tilbake spillere fra skader nå, og har faktisk et lite problem med å ta ut laget til dette oppgjøret. Eneste spørsmålstegnet siden sist er Jakobsen på topp, som har slitt med sykdom denne uken. Er han ikke klar tror vi Herrem, som viser lysende form på rek-laget, kommer inn fra start. Robertsen er tilbake fra karantene og kan også brukes som spiss hvis Jakobsen er ute, hvis ikke konkurrerer han med Fernandes om høyre kant. Utover det tror vi det ikke gjøres andre forandringer selv om det er en del gode spillere som nå er tilgjengelige igjen.

En åpen og meget spennende kamp, men vi holder Bryne som knappe favoritter. Laget ser ut som de har fått tilbake selvtillit, trykk i duellene og arbeidsmoral de siste kampene. Og når de også har fått spillere friske fra skader har de en flott konkurransesituasjon i troppen. Men Strømmen er vanligvis gode på hjemmebane og vil selge seg dyrt i denne kampen, så noen lett kamp blir det ikke.

Adeccoligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kamp: Strømmen IF–Bryne FK

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Amundsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Jørgensen–Amundsen/Nilsen, Næss Lund, Strømnes, Høibråthen/Figved,–Tokstad, Rasch/Yabre, Van Den Burgt, Brantzæg–Sistek, Olsen/Rasch

Tre siste kamper bortelag: Tap, Seier, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Okoli, Stenersen, Ertzeid

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kristiansen–Landro, Møster, Lode, Romslo – Urstad, Breimyhr–Fernandes/Robertsen, Risholt, Khattab–Jakobsen/Herrem

Tar Kamma tilbake poengene de har blitt fratatt på grunn av økonomisk rot?

TUIL tapte meget overraskende hjemme mot bunnlaget Bærum sist, i en kamp hvor de med seier ville fått en luke ned til lagene under nedrykksstreken. Tapet endte en fin rekke med tre kamper uten tap, og det blir spennende å se om det var et arbeidsuhell eller om laget slår tilbake i denne kampen. Motstander er Kamma som tapte meget ufortjent hjemme mot topplaget Start sist, og dermed står med tre tap på sine fire siste kamper. I tillegg til litt kladdeføre på banen har laget blitt trukket to poeng for økonomisk rot denne uken, så de trenger virkelig en seier her for å henge med kvaliktoget.

TUIL får tilbake Bertheussen fra karantene, og han går ventelig rett inn som stopper på bekostning av Arnøy. Resten av laget blir det samme som sist.

Kamma har ingen karantener. Men Gundersen fikk seg en smell sist og er usikker til dette oppgjøret. Spiller han tror vi laget blir det samme som sist, med kanskje Nedrebø som sterkeste utfordrer til en plass på en av kantene. Er Gundersen ute tror vi Nedrebø går inn som erstatter på spiss.

Nok et åpent oppgjør mellom to, bør være, meget revansjesugne lag. TUIL trenger tre poeng for å komme seg unna nedrykk, og Kamma trenger tre poeng for å henge med i kvalikkampen. To lag som er like gode borte som hjemme, og det borger for et jevnt og målrikt oppgjør. Hvem som vinner er vi ikke i nærheten av sikre på, men vi har en liten følelse av TUIL-seier.

Kamp: TUIL – HamKam

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag:

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Sørensen–Yndestad, Bertheussen, Talberg, Rinde–Strøm, Johansen, Johnsen, Lysvoll–Lysvoll, Ahamed

Tre siste kamper bortelag: Tap, Seier, Tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Hogan, Gundersen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Rønningen–Jevne Hagen, Asani, Bjerke, Riise–Berg Hansen, Hagen, Dahle–Jensen, Gundersen, Lehne Olsen

Scorer Khalili mot klubben han er lånt ut fra?

Med tap i sine to siste kamper har Glimt tatt farvel med tanken om direkte opprykk. Sist ble det tap 1–2 borte mot Sandefjord i en kamp hvor laget måtte spille over 60 minutter med ti mann, etter at Sané ble utvist. Notodden tapte skjebnekampen borte mot Alta 0–1 sist, og står nå med syv kamper uten seier og hele seks tap på de siste syv. Khalili møter laget han er utlånt fra på sin gamle hjemmebane, og sånt pleier som regel å ende med scoring.

Glimt har to av fire i backfireren ute med karantene. Vi tror det løses ved at Nordberg kommer inn som stopper, og at Wemberg spiller høyreback. N’Diaye er tilbake fra karantene og går ventelig inn i midtbaneleddet. Vi tror laget kommer til å spille diamant igjen, noe som gir plass til de beste spillerne. Berntsen blir hengende spiss, bak Sylling Olsen. Hvem som får den andre plassen på topp står mellom mange gode spillere, da både Dantas, Johansen, Braaten og Berglann er tilgjengelige.

Notodden har fortsatt en del skader. Dahle er på vei tilbake, men vi tror ikke det gambles med helsen til denne kampen. Marques fortsetter i mål. Samme backfirer velges nok også, men Amundsen kommer inn som back hvis han er disponibel. Resten av laget blir også det samme, da det fortsatt er mye skadetrøbbel i Notodden-leiren.

Denne kampen bør Glimt vinne. Vi mener fortsatt Notodden er et lag som har fått dårlig betalt hittil i år i forhold til hva de har prestert, men Glimt skal være en for stor utfordring. Glimt kan med tap her, tatt resten av deres program i betraktning, faktisk slite med å få kvalik. Derfor tror vi hjemmelaget kjenner sin besøkelsestid og vinner greit, selv om vi har på følelsen av at Khalili scorer mot gamle lagkamerater.

Kamp: Bodø/Glimt–Notodden FK

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Sané, Jakobsen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Nordberg

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Londak–Jacobsen, Sane, Braaten, Imingen–Knarvik, Berg, N’Diaye–Berntsen–Dantas/Johansen/Berlann/Braaten, Sylling Olsen

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Tap, Tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Dale, Amundsen, Jahr, Granerud, Holmen, Helgerud

Antatt lagoppstilling bortelag:

Marques–Sande/Amundsen, Lien, Jenssen, Campbell–Alsaker, Aksnes, Velta–Kleven, Khalili, Nynes

Revansjesugent Sarpsborg 08 MÅ revansjere seg mot et Kisa!

Etter å ha vært inne i en historisk flyt med seks strake seirer, gikk Sarpsborg på en skikkelig blemme sist da de ble kjempet ut av stilen og tapte fortjent borte mot Bryne med 3–4. Dermed er laget ikke på direkte opprykksplass før denne runden, dog med en kamp mindre spilt enn de andre lagene foran på tabellen. Kisa har to strake tap nå, etter en god periode før det. Sist ble det tap 0–1 for KIL hjemme på UKI-Arena. Kisa vant på hjemmebane det som den gang var en toppkamp mot Sarpsborg rett før ferien, men nå kjemper de først og fremst om å klare å tilrive seg en plass blant de seks beste.

Roar Johansen kan velge om han skal gi gutta som tapte mot Bryne muligheten til å revansjere seg, eller om han skal benytte muligheten til å bytte på laget. Vi tror Berge uansett starter som høyreback etter å ha vært ute med karantene sist. Unge Engebretsen kan få sjansen fra start, fordi han er best i kamper hvor laget styrer spillet. Vi tror videre at Elyounoussi fortsatt foretrekkes som hengende spiss, selv om han har sterk konkurranse fra både Solberg og Røn.

Kristoffersen kan være tilbake fra skade, og går i så fall inn som venstreback. Utover det tror vi laget blir det samme som sist.

En kamp vi rett og slett tror Sarpsborg slår tilbake i og vinner greit, dog ikke med store sifre. Men scorer Kisa først kan det bli jevnt og ubehagelig for hjemmelaget, da de erfaringsvis er svake på å forsvare seg mot kontringer. Og kontringer vil oppstå hvis/når hjemmelaget må ta sjanser for å hente inn en ledelse.

Kamp: Sarpsborg 08–Ull/Kisa

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Seier, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag:

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Björnsson–Berge, Heieren Hansen, Brink, Baigorri/Jørgensen–Ihugba/Engebretsen–Breive, Giæver–Elyounoussi–Hoås, Wiig

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Tap

Karantener bortelag: Adebahr

Nøkkelspillere usikre bortelag: Moen Hansen, Kristoffersen, Soltvedt

Antatt lagoppstilling bortelag:

Origi–Nordnes, Flittie Onstad, Andresen, Rosenkilde/Kristoffersen–Langås, Jørstad, Mork, Dos Santos–Holmen, De Vita Jensen

Start med kun en seier på de fire siste hjemme, kan Hødd stille i stand mer trøbbel?

Start står med tre seire og en uavgjort på sine fire siste kamper, men har kun vært på nivå i en av disse fire da de slo bunnlaget Bærum 4–0 hjemme. Sist vant de 2–1 borte mot Kamma, i en kamp hvor hjemmelaget var best og vant sjansestatistikken hele 7–3. Hødd var overlegne mot Strømmen sist og vant hele 4–1 i den viktige bunnkampen. Seieren var lagets tredje på de fire siste kampene, og dermed er laget på sikker grunn på tabellen. Men både Strømmen og TUIL har kamper de kan ta poeng i denne runden, så uten poeng i sør er laget fort under streken igjen.

Ingen skader eller karantener i laget fra sør. Det gir Mjelde en del å velge mellom, men vi tror de starter mye likt som sist. Men det kan hende Nouri velges som back i denne kampen da de bør være obs på hurtigheten til Hødds angripere.

Hødd har kaptein Klock ute med skade, men resten av stallen skal være intakt. Gode Ahamed rapporteres å nærme seg formen, men vi tror han ikke velges fra start selv om hans fart ville vært god å bruke i store kontringsrom. Grimstad kommer inn for Klock. Der fremme velges nok Sellin i kant og Standal på topp for å få kontringsstyrke. Helland og Sandal bekler henholdsvis høyrekant og hengende spiss.

I utgangspunktet er Start klar favoritt i dette oppgjøret. Men laget har virket noe rustent i det siste, og etter vår mening er Hødd et bedre lag enn tabellen skulle tilsi. Våroppgjøret endte 0-0, Hødd har slått lag som Sarpsborg 08 tidligere, samt at de har vist styrke i cupen ved å slå ut Haugesund på bortebane. Det kan tyde på at kontringssterke Hødd har noe å fare med mot antatt bedre motstand, og vær derfor ikke veldig overrasket om laget tar med seg ett poeng fra denne kampen.

Kamp: IK Start–Hødd IL

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Madsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Østbø–Pedersen/Nouri, Andersen, Mathisen, Vikstøl–Asante, Owello, Kristjansson, Børufsen–Hoff, Vilhjalmsson

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Seier

Karantener bortelag: Klock

Nøkkelspillere usikre bortelag: Heltne Nilsen, Urke

Antatt lagoppstilling bortelag:

Nyland–Latifu, Grimstad, Moltu, Grodås–Heltne Nilsen, Aursnes/Heltne–Helland, Sandal, Sellin–Standal