stevekean (Foto: Peter Byrne)
stevekean (Foto: Peter Byrne)

Blackburns manager er ubeseiret - men uønsket

Blackburn og Steve Kean har ikke tapt i årets sesong. Likevel ønsker supporterne manageren ut av klubben.

Blackburn har fått en strålende start på sesongen med fire seire og to uavgjorte kamper. Laget som rykket ned fra Premier League i fjor, ønsker å rykke opp til det gjeveste selskap på første forsøk.

Det blir i så fall en etterlengtet opptur for Blackburn-tilhengerne, som har opplevd en sammenhengende nedtur siden de nye eierne tok over klubben for knappe to år siden.

Misnøye
I månedsvis har Blackburn-supportere ytret misnøye med treneren. Et eventuelt opprykk vil muligens smake ekstra godt for skotten, som har måttet tåle mye kritikk gjennom hele sin karriere i Lancashire-klubben.

Denne uken hadde en av mange protestplakater mot Kean, som vi er vant til å se på Ewood Park, funnet veien helt til et wrestlingstevne i USA. Lignende plakater ble også sett under sommeren OL.

Se Blackburn Rovers - Middlesbrough på TV 2 PL1 og TV 2 Sumo kl. 20.45

Sterke hjemme
Blackburn møter fredag kveld middelhavsfarer Middlesbrough på hjemmebane. Der har Gamst Pedersen og hans lagkamerater vunnet samtlige tre kamper denne sesongen.

Middlesbrough på sin side har også åpnet bra hjemme, men har hittil tapt alle sine bortekamper. Mye tyder derfor på at hjemmelaget vil ta ytterligere tre poeng i jakten på opprykk.

Truffet med signeringene
Noe av æren for den sportslige oppturen bør tildeles det nye spissparet Nuno Gomes og Jordan Rhodes. Sistnevnte ble toppscorer i League One forrige sesong, og har foreløpig scoret tre mål på like mange kamper i den blåhvite trøyen.

Nuno Gomes står med fire mål på de fire siste og benyttet fredag anledningen til å svare kritikerne.

– Mange sa jeg var ferdig som fotballspiller. Jeg håper å score flere mål og er glad for å være en del av laget, sier Gomes til lokalavisen Lancashire Telegraph.

Nuno Gomes og Blackburn (Foto: John
  Walton/Pa Photos)
Nuno Gomes og Blackburn (Foto: John Walton/Pa Photos)

Tilskuerne uteblir
På tross av gode resultater i sesongåpningen har publikum uteblitt fra Ewood Park. Et tilskuersnitt på drøye 13 000, betyr mange tomme seter på stadionet som kan huse over 30 000 mennesker.

Selv om nedrykket skal ha stor del av skylden for publikumssvikten, rapporteres det ofte om supportere som ser kampene andre steder så lenge Steve Kean sitter managerstolen.

Steve Kean på sin side frir til fansen på klubbens hjemmeside.

– Vi vil vise at vi er et topplag. Jeg hadde elsket om vi alle sammen hadde levert en fantastisk forestilling fordi fansen har vært fabelaktig hele sesongen, sier han før fredagens kamp.