Mark Cavendish røper at han håper Edvald Boasson Hagen vinner VM. (Foto: TV 2)
Mark Cavendish røper at han håper Edvald Boasson Hagen vinner VM. (Foto: TV 2)

Cavendish til TV 2: – Jeg håper Edvald vinner

Mark Cavendish håper at Edvald Boasson Hagen går til topps på VM-fellesstarten.

Valkenburg (TV 2 Sporten): Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen har stor respekt for hverandre. Cavendish, som vant VM-fellesstarten i København i fjor, håper Edvald blir nestemann i verdensmestertrøyen.

– Jeg har egentlig ikke lov til å si dette siden jeg er britisk, men jeg håper Edvald vinner på søndag. Han er rett og slett en bra fyr. Edvald vil være en god verdensmester. Han kommer til å representere verdensmestertrøyen på en god måte, sier Cavendish til tv2.no.

Se intervju med Cavendish i videovinduet øverst!

LES: Slik skal Edvald spise seg til VM-gull

– En av favorittene
Cavendish tror VM-løypen ikke vil by på problemer for nordmannen.

– Han kommer til å være ganske komfortabel. Det er en løype som passer ham hvis han beholder roen. Edvald er en av favorittene, fortsetter briten.

Se fellesstarten i VM på TV 2 og tv2sumo.no søndag fra kl. 10.30

Også Chris Froome tror Boasson Hagen vil kjempe om gullet.

– Han har en god sjanse, sier Tour-toeren.

LES: Denne velten skapte dette kaoset
LES: Eks-doper kuppet pressekonferanse og kritiserte sykkeltopp

Wiggins tror på Nordhaug
Bradley Wiggins har mer tro på en annen nordmann.

– Jeg har ikke sett Edvald siden Touren, forklarer Wiggins.

– Han vant GP Ouest France, skyter Cavendish inn.

– Gjorde han? Jeg tror Lars Petter kommer til å være bra. Han er en utfordrer, sier Wiggins.

VM-løypen består av en 102 kilometer lang tur i Limburg-regionen før rytterne gyver løs på ti runder i en 16,5 kilometer lang sløyfe. Cavendish gruer seg.

– Løypen er tøff. Vi kjørte gjennom den første delen av løypen, og den er virkelig tøff. Og det er allerede før de ti rundene i Valkenburg-området, sier Cavendish.

Se fellesstarten i VM på TV 2 og tv2sumo.no søndag fra kl. 10.30

Ingen Cav-reprise
Spurtkanonen har vært den heldige eieren av verdensmestertrøyen siden han vant VM-fellesstarten i København i fjor. Cavendish må etter alle solemerker gi slipp på trøyen i år. Han synes er vemodig å måtte gi slipp på trøyen.

– Det har vært et godt år. Som verdensmester har jeg vunnet 15 ritt, men det kunne vært bedre. Jeg er ikke fornøyd før jeg vinner alt jeg er med på, sier Cavendish og legger til:

– Jeg var veldig fornøyd med at jeg vant det siste løpet på hjemmebane i Tour of Britain på søndag. Jeg har ikke tatt på meg verdensmestertrøyen siden. Jeg sa til meg selv at jeg skulle avslutte med seier i trøyen. Siden søndag har jeg bare trent i landslagstrøyen, sier Cavendish.

LES: Alexej Lutsenko ble U23-verdensmester
LES: Her får Cavendish vite om Gabbas Sky-overgang

Froome og Wiggins som hjelperyttere?
Foruten Cavendish, Froome og Wiggins skal Jonathan Tiernan-Locke, som nylig vant Tour of Britain, representere britene. Trolig blir Tiernan-Locke mannen britene velger å satse på.

Det betyr at Bradley Wiggins og Chris Froome blir hjelperyttere. Froome merker at kroppen savner hvile etter en maratonsommer med Tour de France, OL og Vuelta a España på timeplanen.

– Kreftene er i ferd med å ebbe ut, men jeg er klar for å gjører en jobb på søndag. Jeg skal prøve å henge på så lenge som mulig. Det er en ting å være fysisk klar, men en annen ting er å være mentalt klar. Det er annerledes hvis du ikke går for sammenlagtseier. Da kan du plukke ut etapper. Som sammenlagtrytter må du være i front hver eneste dag. Du må tenke på hva du gjør hvert eneste sekund. Jeg er glad for at sesongen min er over etter VM, sier Froome.