Harald Eia (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Harald Eia (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Harald Eia: – Jeg trives med kaoset rundt kjærligheten

Men komikeren syns det er vanskelig å være kjæreste.

Denne uken deltok Harald Eia i en paneldebatt på litteraturhuset i Oslo i forbindelse med den nye filmen «Som du ser meg». Der viste den velkjente komikeren seg fra sin seriøse side, og snakket ut om åpenhet, ærlighet og kjærlighetsforhold.

Har vært feig

– Jeg tenker nå etterpå at jeg kanskje har vært litt feig, når jeg var i 20-årene. At jeg tenkte mitt, og sa noe annet. Det syns jeg er en dårlig ting, som jeg har forsøkt å slutte med, forteller Eia til «God kveld Norge».

Les også: Harald Eia tar kritikken personlig.

Men Eia tror ikke det bare er feighet som er årsaken til at folk ikke sier hva de mener.

Konfliktsky og pliktoppfyllende

– Veldig ofte er det vanskelig å si rett ut hva man mener. Mange er litt konfliktsky. Og hvis du er pliktoppfyllende på toppen av det, så ender du opp i mange vanskelige situasjoner, forklarer han.

Selv er Eia både komiker og sosiolog, pappa, venn, kollega og kjæreste. Og han er veldig klar på hvilken av disse rollene som er den vanskeligste.

– Det er vanskeligst å være kjæreste, er det ikke det da? Jeg tror det. Men det er det morsomste også, smiler han.

Hvorfor blir jeg sur?

I fjor fant Harald lykken med den 18 år yngre journalisten Nadina Bouhlou.

– Noe av det jeg syns er vanskelig ved å være kjæreste er at man ikke alltid helt vet man blir såret av, for eksempel. Det er vanskelig å se helt i hvitøyet hva som plager en. Hvorfor ble jeg så sur nå, hva er det, sier han spørrende.

Tobarnsfar

Harald har tidligere vært gift med skuespiller Anne Ryg, og paret har to barn sammen.

Les også: Harald Eia sammen med 18 år yngre kvinne.

– Det er mye lettere i forhold til en venn eller kollega, eller barna, å ha oversikt, over ditt indre regnskap. Men kjæresterelasjonen er så mye mer komplisert. Da kan det skje ting som du ikke har helt styring på. Men det er jo det som gjør det utfordrende også, og gøy syns jeg. Jeg trives med hele det kaoset rundt kjærlighet.

Forelske gjør dum

Psykiater og en av paneldebattantene, Finn Skårderud, poengterer blant annet hvordan forelske kan gjøre mennesker dummere. Det er Eia enig i.

Les også: Trist å følge Eias forfall

– Man blir mer lettlurt når man er forelsket. Men det oppleves mer som et overskudd, som en slags raushet i forhold til resten av verden. Den dumheten som kommer når man er sint, den er mye verre syns jeg. Da klarer du ikke å tenke helt klart. Det er derfor det er lurt å telle til ti. Ikke sende den mailen. Ikke si rett ut hva man mener, men tenke seg litt om, fordi man ikke er på sitt beste når man er sint, understreker han til «God kveld Norge».