Uheldig Molde tapte i København

Molde fikk en merkelig scoring imot og ble snytt for straffespark da laget tapte 1-2 for FC København i europaligaens første gruppespillkamp.

Fjorårets norske seriemester hevet seg etter en svak førsteomgang, men Andreas Cornelius' matchvinnerscoring kvarteret før slutt ødela Molde-manager Ole Gunnar Solskjærs mål om poeng i Parken.

Laget hans ble nummeret for små for et langt mer temposterkt og ballsikkert FC København. I store deler av kampen ble gjestene rundspilt, og derfor ble de også straffet hardt da kampen åpnet seg opp for alvor den siste halvtimen.

Når det er sagt, var det få på danskenes nasjonalarena som kunne forstå hvorfor vertenes 1-0-scoring etter 19 minutter ble godkjent. Hele Molde-laget stoppet opp da de sannsynligvis trodde det var blåst for straffespark. Claudemir skjøt ballen i mål akkurat der César Santin sto på streken, men dommer godkjente målet til tross for den grove offsiden.

På overtid i første omgang fikk MFK scoringen som ga håp til de rundt 150 tilreisende bortesupporterne. Inntil da hadde FCK-innleide Pape Paté Diouf kun vist dårlige avslutninger, men fikk en enkel jobb med å utligne. Mattias Moström ble spilt fri på høyrekanten av Daniel Berg Hestad og slo inn til angriperen, som klakket ballen rett i mål.

Tidlig i kampen hadde hjemmelaget flere ganger spilt seg til gode sjanser på Moldes venstreside uten å lykkes. Slik sett kunne gjestene gå lettet til pause med 1-1, men etter hvilen hevet laget seg. (©NTB)