Ole Gunnar Solskjær under kampen FCK Molde. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Ole Gunnar Solskjær under kampen FCK Molde. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Kontroversielt Molde-tap: - Jeg kjøper ikke dommerens forklaring

Espen Bugge Pettersen forstår ikke hvorfor FCK fikk godkjent 1-0-målet mot Molde.

FCK-Molde 2-1

København/Bergen (TV 2 Sporten): Molde, som var uten midtbanemaestro Magnus Wolff Eikrem, åpnet rett og slett elendig i parken mot FCK. De blå ble herjet med av danskene, som stadig kom til målsjanser.

- Det var veldig frustrerende de første 20 minuttene. Da så det ikke ut som om guttene trodde på seg selv eller at de hadde noe her å gjøre, men så begynte det å bli kjekt, sa Solskjær til TV 2 Sporten etter kampen.

Etter 20 minutter fikk FCK ballen i nettet på kontroversielt vis. Claudemir fyrte av fra 20 meter, mens to spillere var i offsideposisjon. Cesar Santin befant seg til venstre, innenfor stolpen. Espen Bugge Pettersen kastet seg ikke engang og ballen gikk i mål. Trolig sto Bugge Pettersen rolig fordi han mente det var offside.

Bugge Pettersen kjøper ikke forklaringen
Men dommer Antti Munukka godkjente målet. For at dommeren skulle blåse måtte Santin ha berørt ballen, oppnådd en fordel eller forstyrret motstanderen. Hadde Moldes keeper slengt seg og truffet spilleren kunne han kanskje fått en avblåsning for hindring av spillet.

- Det første målet skal ikke være scoring. Han ved siden av Espen (Bugge Pettersen, journ.anm.), er i offside og forstyrrer ham, slo Solskjær fast etter kampen.

- Jeg er dekket da skuddet går. Da den passerer alle har jeg tenkt å gå på den, men da ser jeg at det står en ved siden av meg, som gjør det vanskelig for meg å nå ballen. I ettertid kan man si at jeg kunne ha slengt meg, men da hadde jeg truffet ham. Jeg synes det er rart at det ike ble vinket der, sa Espen Bugge Pettersen.

- Jeg snakket med dommeren etter kampen og dem mener spilleren sto inne i målet da skuddet gikk og derfor ikke var i offside. Men jeg så på reprisen og han står jo en meter utenfor streken. Så den forklaringen kjøper jeg ikke, sa keeperen.

Se intervju med Bugge Pettersen og en meget dommerkritisk Magne Hoset øverst i artikkelen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Situasjonen der FCK tar ledelsen mot Molde. Santin (helt til høyre) står i offside, men dommer godkjente målet. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Situasjonen der FCK tar ledelsen mot Molde. Santin (helt til høyre) står i offside, men dommer godkjente målet. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Omgangen fortsatte med massivt FCK-press, men danskene ble sendt i garderoben med en skikkelig kalddusj. På overtid fant Daniel Berg Hestad Mattias Moström på kanten. Svensken satte fart inn i 16 meteren, forserte en forsvarsspiller og la ballen ut i feltet i en klassisk 45 graders vinkel. Der sto, som bestilt, FCK-utleide Pape Pate Diouf. Han kunne enkelt banke ballen i nettet til klubben som eier ham.

Etter 50 minutter ble Molde snytt for en åpenbar straffe da Lars Jacobsen slo bort ballen med hånden i duell med Diouf - uten at noen av dommerne reagerte.

FCk fortsatte å presse, mens Molde jaktet kontringer. Etter 61 minutter stormet Diouf fremover og hadde alle muligheter til å skape trøbbel for danskene, men Davy Claude Angans totale ignoranse av offsideregelen gjorde at angrepet ble avblåst.

Pape Pate Diouf gratuleres etter scoring mot FCK. (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Ap)
Pape Pate Diouf gratuleres etter scoring mot FCK. (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Ap)

Den bortkastede scoringsmuligheten ble satt i enda verre lys da Igor Vetokele ble spilt gjennom Moldes forsvar og la inn til Andreas Cornelius, som upresset kunne lage 2-1 til danskene.

På overtid fikk Pape Pate Diouf sjansen på ny for Molde, men en svak avslutning gjorde at skuddet ble keepermat. Dermed endte det med tap.

- Vi skulle hatt straffe og så har vi et par andre muligheter der vi er nære på, men gjør feilvalg. Det er vi fornøyde med, sa Ole Gunnar Solskjær til Canal9.