Odd Grenland får poengtrekk

Odd Grenland er trukket ett poeng av klubblisensnemnda i Norges Fotballforbund (NFF) fordi eliteserieklubben ikke har oppnådd mål i handlingsplanen.

Det samme gjelder 1.-divisjonsklubbene HamKam og Alta. HamKam trekkes ytterligere ett poeng for at laget ikke har oppnådd positiv egenkapital.

NFF presenterte torsdag regnskapstallene som er innrapportert av klubbene i eliteserien og 1. divisjon for menn. Klubber som er plassert i kategori 1 må utarbeide en handlingsplan som skal godkjennes av klubblisensnemnda. Handlingsplanen inneholder tidsfrister for når ulike delmål skal være oppnådd, og brudd på denne kan medføre irettesettelse, poengtrekk og tilbakekalling av lisens.

– Årsaken til at klubblisensnemnda nå reagerer i form av poengtrekk er at noen klubber over tid ikke har klart å oppnå målene i egen handlingsplan godkjent av klubblisensnemnda. Den generelle utviklingen er likevel positiv, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Kongsvinger har fått en irettesettelse for ikke å ha nådd mål i handlingsplanen, og hedmarksklubben må utarbeide en handlingsplan for å oppnå positiv egenkapital.

Kattem er trukket to poeng fordi toppserieklubben ikke hadde oppnådd positiv egenkapital 30. juni. (©NTB)