Vibeke Skofterud kroppsmalt i Team NPro drakt. (Foto: PER ANGELL BERNTSEN)
Vibeke Skofterud kroppsmalt i Team NPro drakt. (Foto: PER ANGELL BERNTSEN)
Vibeke Skofterud lar seg ikke stresse av premieforskjellen. (Foto: TV 2.)
Vibeke Skofterud lar seg ikke stresse av premieforskjellen. (Foto: TV 2.)

Skofterud signerer med privatlag

Vasaloppdronningen Vibeke Skofterud fortsetter langløpssatsingen på Team NPro og feiret med å la seg kroppsmale.

Etter at hun vant Vasaloppet i fjor med ny løyperekord, har Skofterud vært ettertraktet for flere av de private langrennslagene som satser på Ski Classics. Og i dag ble det klart at hardtsatsende Team NPro har sikret seg underskriften til den populære Vasalopp-vinneren.

- Vibeke har signert for oss, og kommer til å gå så mange løp hun kan i forhold til hennes øvrige satsing, sier manager, Daniel Holm, til TV 2 Sporten.

Satser på Jizerska
Til vinteren kolliderer Vasaloppet med tremila under VM i Val di Fiemme, men Skofterud har ikke planer om å delta i Tour de Ski. Dermed ligger det an til at Slitu-jenta får med seg åpningsrennet i Ski Classics, Jizerska 50, som går i Liberec andre helgen i januar.

Vibeke Skofterud kroppsmalt i Team NPro-drakt. (Foto: PER ANGELL BERNTSEN)
Vibeke Skofterud kroppsmalt i Team NPro-drakt. (Foto: PER ANGELL BERNTSEN)

- Dette er en av løpene Vibeke sikter seg inn på. Så får vi se hvilke andre renn det blir. Hun fortsetter på landslaget, men vi har en avtale om at hun går alle langløp for Team NPro. Hun ser også for seg å gå mer langløp mot slutten av karrieren, og da har vi en intensjonsavtale at det blir for vårt team, sier Holm.

Avtalen er dermed ganske lik den Petter Northug har rundt sin langløpssatsing. Skikongen representerer Team United Bakeries når han ikke representerer landslaget.

Skofterud er fornøyd med den nye avtalen og gleder seg til å gå flere langløp.

- Jizerska passer bra inn i sesongplanen. Dessuten er det en løypeprofil som gjør at man kan variere på teknikken. Det er bra for ryggen. Marcialonga kommer for tett opp mot VM, så det er uaktuelt, sier Skofterud til TV 2 Sporten.

I utgangspunktet kolliderer Vasaloppet med den avsluttende tremila i VM. Men hun har en liten åpning for å forsvare seieren fra i fjor.

- Vasaloppet er jo dagen etter tremila, så det kan jo gå. Kan bare være en fordel å gå tre mil dagen før, ler Skofterud, som ikke synes 120 kilometer på ski på et døgn virker avskrekkende.

Manager Holm er åpen for tanken.

- Det finnes helikopter. Så det er mulig å komme seg fra Cavalese til Sälen på en dag, smiler Holm.