Alvhild stoppet i rundkjøringen og fikk parkeringsbot, her er foto beviset fra Stavanger parkering (Foto: Stavanger Parkering/rogalandsavis.no/ANB)
Alvhild stoppet i rundkjøringen og fikk parkeringsbot, her er foto beviset fra Stavanger parkering (Foto: Stavanger Parkering/rogalandsavis.no/ANB)

Stoppet i rundkjøring - fikk P-bot

Alvhild nekter å godta, men Stavanger Parkering står på sitt...

Alvhild Lønningen jobber for et firma som hadde stand på ONS (Offshore Northerns Seas olje- og gassutstilling), og hun ble meget overrasket da hun kom hjem til Østlandet og fikk hjemsendt et parkeringsgebyr etter en snau uke i Stavanger. Det skriver Rogalands Avis.

Hun var en av de heldige som hadde fått hotellrom på Rica Forum, som ligger inne på messeområdet.

Men da hun skulle hente en kollega og hans bagasje ved hotellet, sto trafikken bom stille, og hun ble nektet å kjøre inn til hotellet.

Det resulterte i at mannen hun skulle plukke opp hoppet inn i bilen mens den sto stille i rundkjøringen inn til hotellet. Det skulle han ikke gjort.

Ble nektet innkjøring

– Jeg ble stanset av vaktene fra parkeringsselskapet og fikk ikke adgang til området der hotellet lå. Da kjørte jeg inn i rundkjøringens indre felt. Her stanser trafikken opp. Passasjeren jeg skulle plukke opp hadde sett at jeg sto helt i ro og valgte å løpe bort til bilen og sette seg inn i bilen.

På bildet er han nesten fremme med bilen. Jeg for min del er i ferd med å skifte felt for å komme meg opp til parkeringshuset og inn den veien, forklarer Lønningen.

Har påklagd gebyret

Hun har påklagd parkeringsgebyret. Stavanger Parkering kan fortelle at hun er ikke alene som har fått bot etter stans i rundkjøringen.

Det var flere bilister som ble bøtelagt etter at de ikke fulgte anvisningene fra trafikkbetjentene som var til stede alle dager under ONS.

Trafikkbetjenter dirigerte

– Vi hadde egne trafikkbetjenter som dirigerte trafikken under ONS, og de forsøkte å hindre stans i denne og andre rundkjøringer.

De kan selvsagt ikke forhindre trafikale stopp, men de som ikke fulgte trafikkbetjentenes anvisninger og slapp av eller hentet passasjerer i rundkjøringene fikk gebyr, forklarer Irene Strand Cole, avdelingsleder håndhevelse i Stavanger Parkering til RA, som mener at bildet med Lønningens bil og biler foran og bak, ikke er god nok dokumentasjon for at hun måtte stoppe i rundkjøringen grunnet trafikale hindringer.

– For meg er dette en trafikal stans langs en hovedvei og jeg kan ikke se det kvalifiserer til bøteleggelse fra et parkeringsselskap, hevder Lønningen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rogalandsavis.no - her:

LES OGSÅ: De vil henge ut parkeringssyndere på nettet