Kapteinen løftet Norge til EM

Lagkaptein Maren Mjelde (22) avgjorde da Norges kvinnelandslag i fotball kvalifiserte seg til sitt 10. EM-sluttspill på rad med 2-1-seier over Island i gruppefinalen på Ullevaal onsdag.

I løpet av tre minutter i slutten av første omgang skaffet hun et frispark som hun deretter nikket i mål, før hun slo innlegget Elise Thorsnes omsatte i to måls ledelse.

Fire dager etter å ha vist store defensive svakheter mot Belgia var det norske laget bunnsolid defensivt mot gruppas inntil onsdag beste lag. Island skapte ikke en sjanse før Margret Lara Vidarsdottir i det 66. minutt fikk drømmetreff og skapte ny spenning med et skudd i krysset.

Det gjorde at nervene snek seg tilbake i det norske laget, men spillerne fortsatte å forsvare seg med stor dyktighet og kontre med tyngde, og det var Norge som var nærmest scoring i slutten av kampen.

– Vi måtte stramme opp det defensive etter kampen mot Belgia, og vi visste at da ville vi få overganger og dødballer vi kunne utnytte. Vi skapte ikke veldig mye, men vi scoret på en dødball og en overgang, og nå er vi bare glade, sa landslagssjef Eli Landsem. Som sine spillere var hun ikledd trøye med «Sweden 2013» på brystet.

Gruppeseieren betyr at Norge har tatt seg helskinnet gjennom 14 strake kvalifiseringer. (©NTB)