yaya toure (Foto: SUSANA VERA, © RP/)
yaya toure (Foto: SUSANA VERA, © RP/)

– Touré var i en egen klasse for City

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Real Madrid langt på vei kan friskmeldes, men ble mest imponert over Citys Yaya Touré tirsdag kveld.

Real Madrid - Manchester City 3-2:

– Han var enorm! Helt enorm. Og det burde egentlig vært nok til at City burde fått med seg poeng, sier Alsaker.

Den tidligere Barcelona-spilleren var arkitekten da engelskmennene tok ledelsen. Han vant ballen på egen halvdel og fosset forbi flere motspillere før han satte opp Edin Dzeko.

Marcelo sørget for en fortjent utlikning før Aleksandar Kolarovs frispark gikk gjennom hele feltet og videre inn i nettet. Innbytter Karim Benzema satte inn 2-2 før Cristiano Ronaldo feide inn vinnermålet i kampens siste minutt.

– I England har de et uttrykk, «presence», altså tilstedeværelse. Såvidt jeg kan skjønne er det ingen midtbanespillere som har mer «presence» enn Yaya Touré. Han har en vanvittig radius, et eksepsjonelt rykk og han skaper noe ut av ingenting. Har var i en egen klasse på City-laget, mener Alsaker.

Les også: Mourinho feiret seieren med å håne journalistene

Nastasic fikk sjansen
Han stusser over at unge Matija Nastasic ble foretrukket som Vincent Kompanys makker i midtforsvaret. Serberen hang ikke med da Bemzema banket inn 2-2-målet like før slutt.

– Jeg sitter med en følelse av at City kanskje mangler den kynismen som skal til for å gå videre fra en tøff pulje. Det røk ut i fjor, og har sikkert lært av det, men når du leder 1-0 eller 2-1 borte mot Real Madrid, skal du komme hjem med poeng. Uavgjort hadde vært bra, men det var unødvendig å tape den kampen. Med Borussia Dortmund som det tredje store laget i puljen, kan det bli tøft, sier Alsaker.

Artikkelen fortsetter under videoen!

644518

Vill Mourinho-feiring
Statistikken viser at Manchester City slapp spanjolene til flere avslutninger tirsdag kveld enn de har tillatt motstanderne i årets fire første Premier League-kamper til sammen.

– City er ikke noe enkelt lag å score tre mål på. Real Madrid var gode, spesielt i første omgang, og viste en solid moral da de i en vanskelig periode ikke fikk uttelling og kom under to ganger. Da er presset er ganske stort. At de klarte å vende det, er et tydelig tegn på at det står bra til, mener TV 2s kommentator.

Det var ikke bare Ronaldo som så ut til å ha fått humøret tilbake på Santiago Bernabeu tirsdag. Også sjefen selv, José Mourinho, jublet vilt og skled bortover gressmatta på knærne iført grå dress for å feire seiersmålet.

– Jeg tenkte på alle tekstene journalistene ble nødt til å slette, sier Mourinho om feiringen.

– Det var herlig å se at han ofret dressen! Det målet betydde nok en god del. Å vinne på den måten er veldig tilfredsstillende når du i tillegg har vært det beste laget, sier Alsaker, som har Real Madrid som soleklar favoritter i puljen.