LivUtdMontasjeWeb
LivUtdMontasjeWeb

Fem sesonger siden sist Manchester United vant på Anfield

Manchester Uniteds forrige seier på Anfield kom i 2007.

Se Liverpool-Manchester United søndag klokken 14.30 på TV 2 PL HD1 og TV 2 Sumo.

Søndag er det klart for Brendan Rodgers' tredje hjemmekamp i Premier League-sammenheng som manager for Liverpool.

I de to foregående har det blitt ett poeng mot Manchester City og null poeng mot Arsenal, og Rodgers' rekke av tøffe motstandere fortsetter denne helgen når Manchester United kommer på besøk til Anfield.

Les også: Steven Gerrard: – Jeg kan vinne ligaen med Liverpool

Liverpool-Manchester United 2011 (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Liverpool-Manchester United 2011 (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Liverpool har de seneste sesongene hatt et meget godt tak på sine rivaler, og Sir Alex Fergusons mannskap har faktisk ikke vunnet på Anfield på sine fem siste forsøk.

Forrige sesong ble det 1-2-tap da Ferguson tok med seg sitt lag til Anfield i FA-cupens 4.runde, mens i ligaen ble det 1-1 i den mye omtalte kampen der Luis Suárez og Patrice Evra stjal overskriftene.

Les også: Dette sa Suárez til Patrice Evra

De tre sesongene før fjorårets endte også med hjemmejubel på Anfield, med 3-1 og Dirk Kuyt hat-trick i 2010/2011 som det største av Liverpool-høydepunktene. Også 2-0-seieren sesongen i forveien og 2-1-triumfen i 2008/2009 hører til den imponerende rekken av Liverpool-resultater, og vi må helt tilbake til 16.desember 2007 for å finne forrige Manchester United-seier i tilsvarende oppgjør. Den gangen ble Carlos Tévez matchvinner med sin 1-0-scoring like før pause i Liverpool storstue.

Liverpool-Manchester United 2007 (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Liverpool-Manchester United 2007 (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Her er listen over de fem foregående oppgjørene mellom lagene på Anfield:

28. januar 2012, 4.runde FA Cupen, Liverpool-Manchester United 2-1
Cupkampen som var med på å danne grunnlaget for det som den gangen var Kenny Dalglishs Liverpool sin ferd mot finalen ble avgjort i sluttminuttene. Daniel Agger og Ji-Sung Park scoret hver sin gang før pause, før «Manchester United-dødaren» Dirk Kuyt scoret seiersmålet i det 88.minutt.

15. oktober 2011, Premier League, Liverpool-Manchester United 1-1
Selve oppgjøret havnet i ettertid helt i skyggen av den berømte Luis Suárez/Patrice Evra-konfrontasjonen, samt det faktum at Wayne Rooney ble vraket fra start for Manchester United. Steven Gerrard satte inn ledermålet for hjemmelaget med et velplassert frispark, før innbytter Javier Hernández utlignet med under ti minutter igjen på klokken.

6. mars 2011, Premier League, Liverpool-Manchester United 3-1
Kenny Dalglishs første Anfield-oppgjør mot rivalen etter returen som Liverpool-manager endte med fest for hjemmelaget. Dirk Kuyt scoret alle målene for de røde, og selv ikke Javier Hernández' trøstemål i sluttminuttet kunne da fra hjemmelaget gleden denne ettermiddagen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Liverpool-Manchester United 2011 (Foto: Peter Byrne/Ap)
Liverpool-Manchester United 2011 (Foto: Peter Byrne/Ap)

25. oktober 2009, Premier League, Liverpool-Manchester United 2-0
Det som skulle bli Rafael Benitez' siste Anfield-møte med Manchester United endte også med en solid seier for hjemmelaget. Fernando Torres scoret midtveis i 2.omgang, og etter at både Nemanja Vidic og Javier Mascherano hadde pådratt seg røde kort i sluttminuttene kontret David N'Gog inn kampens avgjørende 2-0-scoring på overtid.

Liverpool-Manchester United 2009 (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Liverpool-Manchester United 2009 (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

13. september 2008, Premier League, Liverpool-Manchester United 2-1
Det foreløpig siste oppgjøret der Manchester United har tatt ledelsen mot Anfield, ettersom Carlos Tévez sendte gjestene i front allerede etter tre minutter. Liverpool utlignet gjennom et selvmål fra Wes Brown og i 2.omgang satte Ryan Babel inn matchvinnerscoringen snaue kvarteret før slutt. Nemanja Vidic ble for øvrig utvist også i dette oppgjøret, da han pådro seg sitt andre gule kort i sluttminuttet.

Den totalte statistikken etter 20 Anfield-kamper i Premier League viser sju hjemmeseire, fire uavgjorte og ni trepoengere for bortelaget.

Her er en oversikt over fire andre minneverdige oppgjør fra de første 15 sesongene.

4. november 2001, Premier League, Liverpool-Manchester United 3-1
Oppgjøret da John Arne Riise for alvor markerte seg i Premier League med det frisparket. Nordmannens scoring var kampens andre, ettersom Michael Owen allerede hadde satt inn 1-0 for hjemmelaget da sunnmøringen bestemte seg for å banke seg inn i Liverpool-historien. Fem minutter etter pause reduserte David Beckham, før Owen satte inn sitt andre og kampens siste minuttet etterpå.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Liverpool-Manchester United 2001, John Arne Riise (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Liverpool-Manchester United 2001, John Arne Riise (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

11. september 1999, Premier League, Liverpool-Manchester United 2-3
Både i dette og det overnevnte oppgjøret ble Liverpool ledet av Gérard Houllier, som i flere år kjemet en durabelig kamp mot Sir Alex Ferguson for å gjenvinne tronen i fotball-England. Denne kampen startet med et selvmål av Jamie Carragher og en 2-0-scoring av Andrew Cole, før Sami Hyypiä reduserte i motsatt endte. Carragher scoret så sitt andre selvmål i kampen like før pause, før en Patrik Berger-scoring og et rødt kort til Andrew Cole skapte fornyet spenning de siste 20 minuttene. Men gjestene red stormen av og sikret seg en sterk seier.

19. april 1997, Premier League, Liverpool-Manchester United 1-3
Manchester Uniteds triumfferd våren 1997 inneholdt blant annet denne sterke seieren mot Roy Evans' Liverpool-lag. Gary Pallister scoret to ganger før pause, og selv om John Barnes lurte inn en utligning mellom de to målene til stoppergiganten gikk gjestene til pause med ledelse. I 2.omgang fastsatte Andrew Cole sluttresultatet til 3-1 for gjestene.

Liverpool-Manchester United 1997, Pallister gratuleres (Foto: OWEN HUMPREYS/AP)
Liverpool-Manchester United 1997, Pallister gratuleres (Foto: OWEN HUMPREYS/AP)

4. januar 1994, Premier League, Liverpool-Manchester United 3-3
Den første virkelige klassikeren i Premier League-sammenheng mellom de to lagene kom i ligaens andre år, da Manchester United ledet 3-0 etter halve 1.omgang på Anfield og deretter fikk ledelsen oppspist av et sultent hjemmelag. Steve Bruce, Ryan Giggs og Denis Irwin scoret kampens tre første, før Nigel Clough reduserte to ganger før pause. Elleve minutter før slutt stanget Neil Ruddock inn utligningen, i det som skulle bli en av Graeme Souness' siste kamper som Liverpool-manager.

Er det duket for en ny klassiker på Anfield søndag? Kan Liverpool opprettholde den gode statistikken fra de siste årene? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!