Dette er Suzukis nye S Cross, en biltype som passer som hånd i hanske for oss nordmenn.
Dette er Suzukis nye S Cross, en biltype som passer som hånd i hanske for oss nordmenn.

Suzuki S-Cross: Ny SUV-favoritt på trappene.

Forsmak på ny SUV som ikke er langt unna.

Suzuki er viden kjent for sine enkle, robuste og små offroadere og SUV-er. Både SJ, Jimny og ikke minst Vitara/Grand Vitara er gode eksempler på dette.

Nå har de imidlertid en helt ny SUV i C-segmentet på gang. Det vi si i samme klasse som Ford Kuga, Subaru Xv, Toyota RAV4, og Mitsubishi ASX - for å nevne noen.

Et tøft segment de hiver seg inn, i med andre ord.

Spennende nyhet

Suzuki Swift Sport: Liten, lett og leken!

Det er slett ikke hver dag – eller hvert år for den saks skyld – at en så liten fabrikk som Suzuki kommer med nyheter, men her er altså de aller første bildene av helt nye Suzuki S-Cross. Den blir større enn SX4, men noe mindre enn den etter hvert aldrende Grand Vitara

De litt høyreiste bilene med firehjulstrekk er jo i vinden som aldri før. De siste årenes trend med downsizing, gjør at den nye Suzukien glir rett inn i et attraktivt, men dog tøft segment.

Les vår test av lille, tøffe Jimny her:

For dem som synes at Suzuki de siste årene ikke har hatt det mest spennende designet, kan vi fortelle at denne nyheten har ambisjoner om å gjøre noe med den saken – her har nemlig et særegent og dynamisk design fått høy prioritet.

Kortene til brystet

Suzuki-S-Cross-bakfra
Suzuki-S-Cross-bakfra

Bildene avslører trolig også hvordan Suzukis designspråk vil bli de neste årene.

Når det gjelder motorisering og drivverk, holder Suzuki enn så lenge kortene tett til brystet.

Vi tipper dette er en bil den norske importøren gleder seg til å få på plass! S-Cross debuterte på bilutstillingen i Paris for bare noen få dager siden.

Les også: Husker du denne Suzuki-raringen?