Til Jaktens hjemmesider: Odd Arild (Foto: TV 2)
Til Jaktens hjemmesider: Odd Arild (Foto: TV 2)

Jakten-Odd Arild: – Jeg hadde englevakt

Odd Arild Svaland ble stygt kvestet ute i skogen og var døden nær.

TV-bonden har drømt om å eie en egen gård hele livet. For ti år siden kom drømmegården for slag i Beisland utenfor Kristiansand og Odd Arild var ikke sen med å legge inn bud.

Les også: Jakten-Odd Arild (56): – Skilsmissen styrker meg i kjærlighetsjakten

Har ikke vært lett

56-åringen kapret drømmegården, men det har ikke vært lett for bonden å renovere alt selv.

– Det var en forferdelig jobb. Jeg brukte et helt år på renoveringen av selve hovedhuset, forteller Odd Arild til Her og Nå.

Selv om det har vært mye å gjøre synes bonden det har vært verdt strevet.

– Jeg er godt fornøyd med resultatet! Det har blitt akkurat slik jeg ville ha det.

Les også: Jaken-Odd Arild (56): – Vil ha ei dame med krutt og futt i!

– Forferdelig opplevelse

Alt gikk imidlertid ikke helt på skinner da 56-åringen pusset opp gården. Odd Arilds møte med en stor gran kunne endt livet hans.

– Jeg var ute i skogen for å hugge trær som jeg skulle bruke til panel. Idet den store granen skulle deise i bakken med voldsom kraft, skiftet den retning og traff en bjørk. Bjørken fungerte som en fjær, og granen traff meg med stor kraft. Det var en forferdelig opplevelse, sier han.

Les også: Jakten-Odd Arild (56): – Får ikke tid til å bli kjent med frierne

– Hadde englevakt

Bonden klarte selv å få granen vekk fra kroppen, til tross for at han hadde en knust ankel. Det var heller ingen mobildekning i nærheten og Odd Arild måtte derfor komme seg bort til traktoren på egen hånd og kjøre til nærmeste nabo for å få hjelp.

– Jeg hadde englevakt. Hadde granen truffet litt annerledes hadde jeg vært død. Det er helt klart en episode som har preget meg, og gjør det fortsatt. Jeg er veldig forsiktig når jeg er i skogen, kanskje litt forsiktig, erkjenner han.

Selv om ulykken har gått innpå bonden har den likevel ikke forhindret han fra å få drømmegården i stand. Nå satser han på utvidet gårdsdrift og på kjærligheten.