alex2 (Foto: Ettermiddagen)
alex2 (Foto: Ettermiddagen)

Alex Rosén brente ned tannlegens hage – forteller røverhistorien fra barndommen

– Jeg stod utenfor hagen med fyrstikkene i hånda og så på. Litt sånn «her er synderen!»

Komiker Alex Rosén har skrevet bok om det å bli far og sine tanker om papparollen, han er far til Thomas på seks år og Nicolay på fire år.

I boka deler Rosén også elleville historier fra egen barndom.

– Jeg tente på hekken til tannlegen, og så brant hele hekken og hagen til tannlegen opp, og huset var rett før det tok fyr. Jeg skulle sjekke om det brant, litt sånn som du skal sjekke om folk flyter, sier Norske Talenter-aktuelle Rosén til Ettermiddagen.

Se også: Grethe (49) får Alex Rosén til å føle seg dirty

«DU IGJEN!»

– Brannvesenet kom selvfølgelig og slukket hele brannen, og jeg stod utenfor hagen med fyrstikkene i hånda og så på. Litt sånn «her er synderen!».

Da Rosén ble oppdaget fikk han «masse kjeft» og brannvesenet tok fra ham fyrstikkene.

– Dagen etterpå så er jeg på en annen tur, jeg klatrer da opp på baksiden av gamlehjemmet på Grefsen, og kommer langt oppå fjellet og havner på en bitteliten mosedott og begynner å gli nedover, og det var ikke mulig å komme meg oppover, til høyre eller venstre.

Han ble sittende på en liten fjellknaus helt til en dame på gamlehjemmet fikk øye på ham.

– «Åoooooooohhhhh», skrek hun, forteller Rosén.

– Etter kort tid kom brannvesenet og brannmannen som løper oppover stigen han bare «DU IGJEN!».

– Du har aldri vært en «tam altergutt»?

– Nei, jeg har jo ikke det, det har vært mye flying, mye rart og utrolig mange opplevelser. Og så begynte jeg å skrive denne boken her, og da ble det bare mer og mer og mer historier, og så sa forlaget «nå er vi ferdige». Da gikk det helt rundt for meg, så det er mulig det blir en bok til, sier Rosén.

Les også: Slik er det å være Alex Rosén

– Jeg er litt hønemor

Rosén forteller at han er en hønemor, men at han samtidig lar sønnene få være litt rampete.

– Det er fullt fres, slagsmål hele tiden. Men som far er jeg en ansvarsfull Alex, jeg er i blant litt hønemor med hjelm, redningsvest og fall-line. Jeg hadde ingenting av det når jeg var liten, jeg er i blant litt hysterisk.

– Det er noen rampestreker jeg ikke blir så sinna for, sånn for eksempel når en av sønnene mine knuste et vindu i barnehagen, så jeg sa «du kan jo ikke gjøre det, du må i hvert fall ikke gjøre det sånn at du blir oppdaget». Og så hører jeg mammaen bak, og jeg fikk selvfølgelig mye kjeft. Det er OK å teste litt grenser, man kan ikke bare være snill, man må være litt rampegutt også.

– Du har sagt at det er viktig at foreldre er ærlige, og at sannheten bør komme fra foreldrene? Hvor ærlig har du tenkt til å være med dine barn?

– Det er et vanskelig spørsmål, jeg tror jeg kommer til å være relativt ærlig, også må jo de være gamle nok også, jeg kan liksom lette litt på sløret etter hvert. Det er noen historier som kan drøye littegrann, sier Rosén.