highfive
highfive

Slik fungerer Sporty

Sporty er for alle, uansett form og alder.

TV 2 Sporty app: Appen er din personlige trener. Den måler treningsturene dine med kart, distanse og tid. Du kan ha din egen motivator på øret, velge ditt eget treningsprogram og dele trening og bilder med venner og kolleger.

All trening duger: Alle treningsøkter gir deg poeng etter hva du trener, varighet og hvilket nivå du har valgt. Du kan velge mellom alle typer aktiviteter, fra den klassiske gårturen via ulike ballspill og innetrening som Zumba.

Jorden rundt: Poengfangsten flytter deg fremover på månedens etappe. Kommer du i mål er du med i trekningen av premier. Klarer du et helt kontinent er du med i trekningen av en reise til 20.000 leverte av Apollo.

Alle kan klare det: Du kan velge mellom tre nivåer: Mosjonist, Entusiast og Sporty. Det første nivået gir deg mest poeng og det tredje minst for samme økt.

Velger du Mosjonist vil for eksempel det å gå tur 2-3 ganger eller delta på to aerobictimer i uken bringe deg i mål på etappen.

Målet med nivåsystemet er todelt: At du finner det aktivitetsnivået som er oppnåelig for deg og at alle kan hevde seg i konkurransen.

Bedriftskonkurranse: Bedriften deles inn i lag, som rangeres etter oppnådde trimpoeng per måned og perioden totalt. Du ser hvordan deltakerne på ditt lag ligger an på månedens etappe på Jorden rundt, og du ser også hvor godt laget ditt ligger an i forhold til de andre.

Noen poenger om poengsystemet:

  • En treningsøkt må være minimum 20 minutter.
  • Poeng etter type aktivitet. Spinning gir bedre betalt enn golf, for eksempel.
  • Du kan maks tjene 125 poeng per dag.
  • Du kan maks tjene 1000 poeng per måned – da er du mål på etappen og har nådd treningsmålet ditt. Kommer du i 1000 poeng etter en uke, kan det være greit å velge neste nivå.
  • Rolig trening gir like mye poeng som hard trening. Du får ikke ekstrapoeng for å utføre aktiviteten mer intensivt.