mads_kaggestad_815171i (Foto: TV 2)
mads_kaggestad_815171i (Foto: TV 2)

Svendsen slo Dæhlies oksygenopptak: – Han kan bli verdensklasse

Mads Kaggestad hyller Oskar Svendsen (18) etter VM-gull i temporitt.

Oskar Svendsen (18) syklet inn til VM-gull i temporittet for junior i Nederland mandag på tiden 35 minutter og 34 sekunder.

Gullvinneren slo tidligere denne måneden O2-rekorden til Bjørn Dæhlie da han var i toppform. 97,5 målte han på Høgskolen i Lillehammer. Dæhlie ble målt til 96 i sin storhetstid.

– Jeg har sett uttalelsene hans. Selv om han ble hauset opp på O2-opptakene, virker som en jordnær type. Her har vi en rytter som kan bli verdensklasse, sier TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad.

– Det blir alltid litt oppstyr rundt slike ting. Men det bryr jeg meg ikke noe om, sa Svendsen om O2-rekorden til Dagens Næringsliv 6. september.

Ifølge avisen ligger de beste skiløperne i landet høyt på 80-tallet.

Kaggestad er fra seg av begeistring for unggutten.

– Dette er helt rått og fantastisk. Han er en eksepsjonell gave til norsk sykkelsport. Dette kan være mannen for fremtiden. Vi har ventet lenge på en ny Edvald Boasson Hagen eller Thor Hushovd, og dette kan være mannen, sier han til tv2.no.

– Alle forutsetninger
Kaggestad tror Pedersen er norsk sykkelfremtid.

– Han gir oss god grunn til at vi kan glede oss til herlige juli-måneder med Tour de France. Med riktige holdninger og motivasjon er jeg sikker på at han kommer til å nå langt. Og han må holde seg unna skader. Han har alle forutsetninger til å bli god. Det er ikke nødvendig å sette spørsmålstegn. Det går nok ikke mer enn maks fire år før han sykler profesjonelt, sier Kaggestad til tv2.no.

– Vanvittig motor
Sykkeleksperten forteller at ringvirkningene av slike sykkeltalenter er veldig store.

– Han trekker med seg et helt miljø. Rundt disse gutta er det alt noen som blir god, og det norske sykkelpublikumet kan glede seg til å følge utviklingen. Han har en vanvittig motor, sier han.