Pusic frelste Fredrikstad igjen

Martin Pusic ble matchvinner for andre gang på rad, og sørget for at Fredrikstad for første gang på lenge tok steget opp fra nedrykksplassen i eliteserien.

Pusic har på to kamper rukket å få Fredrikstad-publikummet nesten til å glemme salgene av favorittene Tarik Elyounoussi og Etzaz Hussain. I tillegg til matchvinnerstatus i sine to første kamper, legger østerrikeren ned en fantastisk innsats på topp.

Det var tydelig at dette var et oppgjør som var viktig for begge lag. Knalltøffe dueller fra start og høy intensitet. Temperaturen steg utover i kampen, og det er tydelig at publikum også har fått høsttenning.

Hjemmelaget åpnet best, men fikk seg en kalddusj da Ulrik Flo utnyttet at Jørgen Horn falt på et langt innkast. Jon Masalin var sjanseløs på avslutningen, og det sto 1-0 til Sogndal før ti minutter var spilt.

Fredrikstad fortsatte å ha initiativet, men spesielt Malick Mane skapte mye på Sogndals kontringer. Etter 25 minutter rotet Sogndal-forsvaret det til. Martin Pusic snappet et langt framspill foran Kenneth Udjus, og innlegget ble kontant satt i eget nett av Azar Karadas.

Sogndal var uhyre nære å ta ledelsen etter drøye halvtimen da Mane forserte på høyresiden, men Fredrikstads forsvar var mer heldig enn dyktig som til slutt fikk klarert. (©NTB)