suzann (Foto: AP)
suzann (Foto: AP)

British Open-marerittet fortsatte for Tutta

Suzann Pettersen slet også lørdag og klarte ikke cuten i majorturneringen British Open. Golfstjernen endte sju slag over par etter to runder.

«Tutta» har hatt en tøff sesong, og marerittet fortsatte under den værutsatte turneringen i Hoylake like utenfor Liverpool. Fredag gikk hun av banen på grunn av vanskelige vindforhold, men da andrerunden ble startet på nytt lørdag, ble det nok en nedtur for 31-åringen.

Det ble bogeyer både på hull 2 og 6, mens hun fikk rettet litt opp med en birdie på hull 9. Også på det 12., 14. og 17. hullet måtte Tutta bruke ett slag mer enn par, og til slutt endte hun på 75 slag etter en ny birdie på hull 16.

Les også: Tutta gikk av banen: – Dette er helt latterlig!

Resultatet var ett slag bedre enn torsdagens åpningsrunde, men likevel for dårlig til å spille de to siste rundene søndag. Cuten gikk ved 149 slag, og det var bare 50 spillere som fikk bli med videre til avslutningsrundene.

Samme skjebne led Marianne Skarpnord, som også endte sju slag over par etter to runder. 26-åringen fra Østfold gikk første runde på 75 slag og den andre på 76.

Jiyai Shin leder etter to runder. Hun har totalt 135 slag (71-64) og ligger ni slag under par. Inbee Park ligger på plassen bak med 140 slag, mens japanske Mika Myazato er treer etter de to første rundene med 141 slag. Det er en plassering hun deler med Karrie Webb. (©NTB)