Akihiro Yamaguchi (Foto: JIJI PRESS/Afp)
Akihiro Yamaguchi (Foto: JIJI PRESS/Afp)

Verdensrekord-sjokk av 18-åring

Den japanske 18-åringen Akihiro Yamaguchi sjokkerte svømmeverden da han lørdag slo Daniel Gyurtas verdensrekord på 200 meter bryst.

Studenten ble klokket inn på 2.07,01 under det japanske mesterskapet i Gifu. Det var 21 hundredels sekund raskere enn tiden ungarske Gyurta satte rekord med under London-OL.

Etter at Gyurta satt verdensrekord og tok OL-gull på øvelsen uttalte han at han ønsket å gi en kopi av OL-gullet til Alexander Dale Oens familie.

Les også: Gyurta satte verdensrekord

– For å være ærlig gikk jeg for 2.06.00, sa den selvsikre tenåringen før han la til at han ønsker å ta over svømmetronen etter Kosuke Kitajima.

Akihiro Yamaguchi (Foto: JIJI PRESS/Afp)
Akihiro Yamaguchi (Foto: JIJI PRESS/Afp)
Kitajima sikret Japan OL-gull både på 100 og 200 meter bryst under OL i 2004 og 2008. Han var en av de tøffeste konkurrentene til avdøde Alexander Dale Oen.

I år mislykkes Kitajima i å forsvare tronen, i et OL der Yamaguchi ikke en gang var funnet god nok til en plass i den japanske troppen.

– Jeg gleder meg til VM neste år. Jeg ønsker å være svømmeren som kan etterfølge Kitajima, som jeg beundrer mye, sa Yamaguchi.

– Jeg er blitt sterkere mentalt, og kroppen min er blitt større. Jeg tror jeg kan kjempe med verdens beste på 200 meter, men jeg vil også konkurrere på 100-meteren, la han til. (©NTB)