Adam Larsen Kwarasey (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Adam Larsen Kwarasey (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Davy om Larsen Kwaraseys ferieavvikling: – Han har fått mye dritt

– Vi må ikke bli belærende og nedlatende og tro at vi vet hva som er best for han, sier Davy Wathne.

Se Wathne, Larsen Kwarasey og Deila i Sportslunsj i videovinduet over!

På tampen av august kom den overraskende nyheten om at en utslitt Adam Larsen Kwarasey tok ferie midt i Strømsgodsets gullstrid.

Nå er imidlertid keeperen tilbake på jobb og klar for høstinnspurten.

– Nå skal jeg være med på å prøve å vinne den dritten her, sa keeperen om klubbens mulige seriegull til TV 2 Sporten i går.

– Hisser meg ikke opp
– Jeg klarer ikke hisse meg opp over det, sier Davy Wathne i fredagens Sportslunsj på spørsmål om hvordan han tolker Larsen Kawaraseys synonymbruk.

– Han har vel fått mye dritt for å ta pause midt i sesongen, fortsetter Wathne.

TV 2-profilen mener at det er hovedpersonen selv og personer internt i klubben som vet hva som er best for spilleren.

– Vi må ikke bli belærende og nedlatende og tro at vi vet hva som er best for han, avslutter Wathne og legger til at trener Ronny Deilas måte å avdramatisere det hele på er forbilledlig.

Deila var aldri i tvil
Deila mener keeperspillet vil bli bedre nå som Larsen Kwarasey har fått ladet batteriene. Derfor var det en enkel avgjørelse å gi keeperen fri.

Det var en avgjørelse som jeg ikke var i tvil om å gjøre en gang, sier Deila til TV 2 Sporten.

Adam Larsen Kwarasey
Adam Larsen Kwarasey

Nesten utbrent
– Jeg var på vei til å bli utbrent. Det sa nesten stopp i hodet mitt, forteller Larsen Kwarasey til lokalavisen Drammens Tidende.

Likevel gjorde 35.000 tilskuere og kvalifiseringskamp med landslaget på lørdag at Godset-keeperen fikk alt enn en rolig start etter fotballoppholdet.

Ghana vant kvalifiseringskampen til neste års Afrikamesterskap i Sør-Afrika. Nå venter den avgjørende innspurten i Strømsgodsets jakt på sitt første seriemesterskap siden 1970.

Les også: Gjør deg klar for fotballfest: – Kjøp inn det du trenger for å unngå liggesår

Viktig kamp
Godset er tilbake på tabelltoppen etter at Molde tapte mot Brann forrige serierunde. Fredag kveld tar de imot Aalesund på Marienlyst. Deila tror laget hans har hatt godt av landslagspausen som nå er over.

– Nå har vi hatt en periode hvor vi har kunnet slappe av. Jeg ser på spillerne at det har vært utrolig viktig, sier Deila.

På lørdag møter gullrival Molde Haugesund på Aker Stadion mens bronseplasserte Rosenborg tar imot Vålerenga på Søndag i rundens hovedkamp.