Den finske journalisten forsøker å finne ut hvorfor rattet i bilen han kjører plutselig løsner. Nå kaller Nissan tilbake 400 norske biler av typen Nissa Qashqai og NV200.
Den finske journalisten forsøker å finne ut hvorfor rattet i bilen han kjører plutselig løsner. Nå kaller Nissan tilbake 400 norske biler av typen Nissa Qashqai og NV200.

Nissan Qashqai: Rattet på SUV-favoritten din kan løsne!

Nå tilbakekalles 400 biler i Norge.

Totalt på verdensbasis er det snakk om hele 51.000 biler som blir tilbakekalt for kontroll. Bakgrunnen er at det i slutten av august løsnet et ratt på en Nissan Qashqai da den finske radio- og TV-stasjonen Yle var ute og kjørte i rushtrafikken.

Heldigvis løsnet rattet mens bilen sto og ventet på grønt lys. Kameramannen var rask med å trykke på "record"-knappen – og nå ligger klippet av sjåføren som plutselig sitter rådvill med rattet på bilen i henden på YouTube.

Etter å ha gransket bilen, har Nissan nå bestemt seg for å tilbakekalle 51.000 biler av typen Qashqai, Qashqai+2 og NV200.

Tidligere i år ble en konkurrent av Qashqai også tilbakekalt

Kan løsne

Problemet ligger i festet mellom rattet og rattstammen. Ifølge kommunikasjonssjef i Nissan Norge, Marina Manaes Bakkum, gjør dette at rattet kan løsne under unormalt stor belastning.

Til dinside.no sier hun at kun 600 av bilene har defekt feste – og at det så langt ikke har skjedd noen ulykker i forbindelse med problemet.

I Finland er antall biler med dette problemet 880 – og Qashqai er Finlands mest solgte bil i juli 2012.

LES OGSÅ: Nissan Qashqai 2012: Bestselgeren blir billigere

Får brev

De aktuelle bileierne i Norge vil motta et brev, der en får beskjed om å ta kontakt med nærmeste forhandler for kontroll av sin bil.

Der en finner en feil, vil bilen bli reparert, mens kunden får lånebil til bilen er klar igjen.

Qashqai/Qashqai +2 er populære kompakt-SUV-er her i Norge – takket være lav pris, mulighet for både automatgir, 4x4 og sju seter.

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=ItQDJWBOB40&feature=player_embedded

LES OGSÅ: Test: Nissan Qashqai +2: Oppfyller hele ønskelista