TOTALT OVERLEGEN: Ingen over, ingen ved siden. Lionel Messis fem scoringer mot Bayer Leverkusen viste hvorfor han regnes som verdens beste fotballspiller. (Foto: Manu Fernandez/Ap)
TOTALT OVERLEGEN: Ingen over, ingen ved siden. Lionel Messis fem scoringer mot Bayer Leverkusen viste hvorfor han regnes som verdens beste fotballspiller. (Foto: Manu Fernandez/Ap)

Capello: – Kun én spiller kan måle seg med Messi

Og det er ikke Cristiano Ronaldo.

I et intervju med italienske Gazzetta dello Sport drar Englands gamle trener og nåværende Russland-trener Fabio Capello frem hvilken spiller som har imponert ham like mye som Barcelonas Lionel Messi.

På spørsmål om hva han syntes om Radamel Falcao i den europeiske Supercupen, innrømmer italieneren hans forkjærlighet for Falcao.

– Forrige juni ble jeg invitert til Bogota for en veldedighetskamp. Jeg skulle lede et verdenslag mot et lag satt sammen av Messi og hans venner. Vi fikk akkurat tid til å ta en kort treningsøkt dagen før kampen, sier Capello til Gazzetta.

Fabio Capello
  (Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/Afp)
Fabio Capello (Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/Afp)

– Beste spissen i verden
Spissen han hadde på sitt lag i den kampen, var nåværende Atlético Madrid-spiller Radamel Falcao.

– Jeg kan trygt si at i alle mine år som fotballtrener, er det bare én spiller som har imponert meg mer den første gangen jeg så ham. Det var Lionel Messi da han spilte mot Juventus da jeg trente dem. Falcao er en fantastisk spiss, enkelt og greit den beste i verden for øyeblikket, sier italieneren.

Les også: Sjekk fredagens fotballrykter: – Manchester United interessert i «nye Ronaldo»

Og statistikken til colombianeren kan ikke sies å tale imot Capellos uttalelser.

Hattrick mot Chelsea
For Porto scoret Falcao hele 72 mål på 87 kamper i alle turneringer, før han gikk til Atlético Madrid i 2011. Der har han scoret 42 mål på 53 kamper totalt.

Radamel Falcao (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Radamel Falcao (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Det gir colombianeren et målsnitt på hele 0,81 etter at han meldte overgang til europeisk fotball fra argentinske River Plate i 2009.

Les også: Se Real Madrid-stjernene skyte hull i et bilvindu

26-åringen senket Chelsea omtrent på egen hånd i den europeiske Supercupen den 31. august i år. Allerede før pause hadde han scoret tre mål og gitt spanjolene en 3-0-ledelse til pause. Atlético Madrid vant til slutt 4–1 etter mål av Joao Miranda og en redusering av Gary Cahill.