SNIKFOTOGRAFERT: Kate Middleton og prins William ble snikfotografert da de ferierte i Frankrike i forrige uke. (Foto: Anwar Hussein)
SNIKFOTOGRAFERT: Kate Middleton og prins William ble snikfotografert da de ferierte i Frankrike i forrige uke. (Foto: Anwar Hussein)

Publiserer toppløsbilder av hertuginne Kate

Bare tre uker etter at prins Harry ble avbildet naken, er en ny skandale på vei.

Det franske magasinet Closer har publisert toppløsbilder av hertuginne Kate Middleton, melder BBC.

Bildene er tatt i forrige uke, da Kate og prins William ferierte i Provence i Frankrike.

Kate er rasende

Paret ble informert om publiseringen mens de spiste frokost i Kuala Lumpur i dag.

De skal ha tatt fotograferingen ille opp, og er ifølge BBC rasende og veldig skuffet.

Les også «Nå MÅ hun være gravid!»

– Fortjener privatliv

Denne hendelsen, bare tre uker etter at prins Harry skandaliserte kongehuset, skal være spesielt vanskelig for William fordi han har et sterkt ønske om å skjerme Kate fra mediestormen hans mor, prinsesse Diana, opplevde.

– Dette er skuffende og skrur klokka tilbake 15 år. Vi har alltid stått fast på at hertugen og hertuginnen fortjener å ha et privatliv, spesielt når de er på ferie og er ved sitt eget basseng, sier en kilde fra kongehuset til den britiske avisa The Telegraph.

Les også – Kate er sikker på at hun er gravid

Erstatningskrav

- Bildene later til å være tatt inne på privat område - inne på eiendommen til prins Williams fetter, Lord Linley . Også kongelige har selvsagt anledning til å nyte privatlivets fred, sier kongehus-ekspert Kjell Arne Totland til God kveld Norge.

– Det franske bladet kan nå vente seg både store bøter og erstatningskrav. Men det har de nok tatt med i beregningen - slik franske kjendisblader ofte gjør, fortsetter han.

Fire sider med bilder

I den ferske utgaven av Closer skal det være fire sider med bilder av Kate og William. Magasinet har et opplag på rundt 400 000 og er eid av et italiensk selskap.

Ifølge BBC skal britiske aviser ha blitt tilbudt bildene i forrige uke, men de skal ha takket nei.

– Veldig trist

– Dette synes jeg egentlig bare er trist - og veldig ufortjent. At bildene nå går i trykken under det unge hertugparets kanskje viktigste offisielle reise til nå - i Asia for å markere dronningens diamantjubileum, sier Totland.

- Kate selv må naturligvis være både trist og veldig lei seg. Hun er jo i utgangspunktet tekkeligheten selv.

– Ingen negative konsekvenser

– Dette vil imidlertid selvsagt ikke få noen negative konsekvenser for Kates omdømme. Snarere tvert imot. Jeg tror en bølge av sympati vil skylle mot Kate både i Storbritannia og resten av verden.

Særlig hvis det nå skulle vise seg at baby-ryktene de siste dagene stemmer, sier Totland, som ikke synes toppløsbildene kan sammenlignes direkte med prins Harrys-nakenskandale.

- Denne saken kan jo ikke på noen måte sammenlignes med skandalen rundt prins Harrys opptreden i Las Vegas. Kate er jo bare et offer. En veldig trist sak, synes jeg.