storhamar 1 1
storhamar 1 1

Storhamar betaler kreditorene i dag

– Vi er meget tilfreds, sier Svein-Erik Edvartsen.

Storhamar tapte knepent 3-4 mot Sparta i serieåpningen torsdag kveld. Utenfor isen har klubben slitt voldsomt økonomisk, men nå ser det ut til at klubben går lysere tider i møte.

LES: Sparta vant etter utrolig ishockeydrama mot Storhamar

Storhamars kreditorer får nemlig i dag tilbake siste del av dividenden fra gjeldssaneringen, som ble satt til 25 prosent. De 98 kreditorene får til sammen 665 000 kroner.

– Vi er meget tilfreds med at gjeldssaneringen er ute av verden når pucken droppes i OL-amfien lørdag. Det har vært målet og vi klarte det til tross for at vi var nødt til å bruke opp det kommunale lånet for å klare å utbetale lønn i sommer, sier daglig leder Svein-Erik Edvartsen.

Pengene hadde klubben allerede tidligere i år, men de måtte først omdisponeres for å holde klubbhjulene i gang.

– Vi hadde avsatt kr. 665.000,- fra det siste kommunale lånet til å betale den andre og siste delen av gjeldssaneringen, men disse pengene måtte vi bruke til å drifte klubben i sommermånedene, sier Edvartsen til tv2.no.

– Eneste mulighet til å klare å skaffe de 665.000 som vi trengte til den siste utbetalingen av gjeldssaneringen har vært salgsinntekter. Vibeke Hoelseth (markeds – og arrangementssjef) og jeg har jobbet døgnet rundt og vi er tilfreds med at vi har klart dette. Både når det gjelder sum og ikke minst forfallsdato og periodisering av salgsinntektene, forklarer den daglige lederen.

Nå går Storhamar i gang med sesongen uten dette hengende over klubbdriften.

– Vi ønsker igjen å takke alle kreditorer som aksepterte gjeldssaneringen og våre samarbeidspartnere som har vist stor forståelse og fleksibilitet når det er snakk om nye samarbeidsavtaler, sier Edvartsen som også takker et lokalt advokatfirma for hjelp med det juridiske arbeidet.