henriksen
henriksen

Spår at Markus Henriksen kan bli verdt 165 millioner kroner

Midtbanespilleren under lupen hos Sky Sports.

Sky Sports har en egen nettspalte kalt «Sky Sports Scout». Der havner hete talenter rundt om i verden under lupen, og torsdag var det Markus Henriksen sin tur til å bli vurdert.

Les også: Nå er Markus Henriksen AZ-spiller

I rapporten regner de seg frem til at Henriksen nå er verdt like i underkant av 30 millioner kroner, men at han potensielt kan bli verdsatt til så mye som 165 millioner kroner i fremtiden.

Speiderrapporten er slik:
Skudd: 7
Pasninger: 7
Takling: 7
Heading: 7
Tempo: 7
Overblikk: 7
Nåværende ferdighetsnivå: 7
Potensielt ferdighetsnivå: 10
Speiderrating: 59/80

Les også: Eggen om Henriksen-overgangen: – Trist og feil

Med 59 poeng på speiderskalaen regnes han som et meget stort talent også av Sky. Men Sky har nok ikke alle fakta på bordet.

I rapporten står det at Henriksen «ble snappet opp av Rosenborgs ungdomssystem da han flyttet fra hjembyen Trondheim i ung alder». Men Rosenborg er, om noen ikke skulle vite det, fra Trondheim.

Men at 20-åringen nylig har gått til nederlandske AZ har de fått med seg, og det faktum at han i så ung alder allerede har over 100 kamper for Rosenborg gjør at det spås at det ikke tar lang tid før Henriksen blir en stjerne også i nederlandsk Eredivisie.

Les også: U21-guttas EM-playoff krasjer med A-landslagets kvalikkamper

Både Borek Dockal og Vadim Demidov har vært under lupen hos «Sky Sports Scout» tidligere. Da mente de at Dockal potensielt kunne bli verdt 74 millioner kroner og ga ham 52 poeng, mens Demidov kunne bli verdt 139 millioner kroner. Og med 62 poeng scoret han høyere på skalaen enn Henriksen da han ble vudert for knapt to år siden.