homsepatrjuljen bakke
homsepatrjuljen bakke

Tidligere «Homsepatruljen»-medlem: - Pinlig av TV3 å kjøre en ny runde

I 2004 gjorde Halvor Bakke suksess med «Homsepatruljen» - nå slakter han den nye versjonen.

Tirsdag var det premiere på en ny runde med «Homsepatruljen» på TV3.

Programmet ble svært populært da det gikk på lufta første gang høsten 2004. Åtte år senere er de fem patruljemedlemmene byttet ut, og kritikken hagler nå mot den nye versjonen.

Slaktet av anmelderne

VG ga programmet en treer på terningen, mens Dagbladet regelrett slaktet det med sin toer.

«Skal vi først akseptere at vi skal la oss underholde av at fem homofile røsker tak i en hetero, så bør det pinadø være fem underholdende homofile. De bør gjøre noen drøye omveltninger og de bør har varme nok til at det oppstår rørende øyeblikk», skrev Dagbladets anmelder.

Birger Løkeng var stylist i TV3s forrige homsepatrulje, og etter å ha sett tirsdagens premiereprogram, sier han til «God kveld Norge» at han er helt enig med kritikerne.

– Skal du først lage «Homsepatruljen» er det ikke noe galt i å vise skrullete homser. Det er ikke farlig å fremstå som fjollete. Jeg savner underholdningsaspektet i programmet, sier Løkeng.

Interiørekspert Halvor Bakke, som også var med i TV3s «originale» homsepatrulje, går enda lenger i å kritisere programmet.

Les også: Per Sundnes om slakten: – Nå blir det mer homo og mindre kos!

Pinlig av TV3

– Jeg synes det er pinlig av TV3 å kjøre en ny runde, og dette ble veldig flatt. Det har utspilt sin rolle. Det er ferdig. Vi trenger det ikke lenger. Dette blir bare å snu bunken. Jeg er lei av hele greia. Folk tror homser er sånn eller sånn, men vi er like forskjellige som alle andre. De gutta får bare kjøre på, men jeg er glad for at jeg ikke skal være med på det, sier Halvor Bakke til «God kveld Norge».

bakke halvor
bakke halvor

Den nye «Homsepatruljen» har fått kritikk for ikke å spille nok på det sterotype homofile. Birger Løkeng forteller at de bevisst spilte på dette da han var med i TV-programmet - noe han savner i årets versjon.

Spilte på stereotypiene

– Da vi laget «Homsepatruljen fikk vi mye kritikk, særlig fra homsemiljøet, for å vise en stereotyp fremstilling av homser. Jeg synes likevel det er bra å lage noe moro ut av folks fordommer. Dette er jo underholdning, og da skal det være moro. Vi var åpne homser som ikke ba om unnskyldning for det, men pakket det inn i en ramme som passet for hele familien, sier Løkeng, som likevel mener at de nye medlemmene av «Homsepatruljen» gjør en god jobb.

Per Sundnes, som er kapteinen i «Homsepatruljen», uttalte overfor «God kveld Norge» på tirsdag at de vil gjøre endringer i programmet etter å ha sett premieresendingen.

birger (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
birger (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

– Det er mye som har havnet på klippegulvet her, så det gjelder nok å få strammet opp redigeringen og få mer homo og mindre kos, sier Sundnes.

TV3s forrige homsepatrulje bestod av Adam Schjølberg, John Ødegård Jensen, Jan Soløy, Halvor Bakke og Birger Løkeng. De to sistnevnte sier til God kveld Norge at det aldri har vært aktuelt for dem å være med på en ny runde av «Homsepatruljen».

Les også:Per Sundnes: – Det hjelper ikke å fikse mannen hvis kona ser ut som et udyr

Fornøyd med seertallene

Tirsdagens «Homsepatruljen» hadde 103.000 seere, noe TV3 ser seg fornøyd med. Og kanalens programdirektør forsvarer kritikken.

– TV3 valgte å hente frem igjen Homsepatruljen fordi det er en kjent og kvalitetssterk merkevare som svært mange seere har et forhold til. Det har gått sju år siden konseptet sist ble vist på TV, og Homsepatruljen anno 2012 har åpenbart gått gjennom en endring. Vi satt sammen en ny patrulje med multitalentfulle homofile, med ekspertise på hvert sitt felt. Det viktigste i denne sesongen av Homsepatruljen er å faktisk kunne hjelpe «håpløse» heterofile menn som trenger og ønsker det. Kritikken har gått ut på at Homsepatruljen er for lite homsete, men vår Homsepatrulje består faktisk av homofile menn - anno 2012, sier TV3s programdirektør Åsa Bendiksen.

Les også: Patruljens første «homsefest»