Tøff, fleksibel og urban   det er beskrivelser som ligger nær etter å ha sett de første skissene av en kommende kompakt crossover som snart presenteres i produksjonsnært konsept form. Ser du hva slags bil det er uten å kikke på frontemblemet?
Tøff, fleksibel og urban det er beskrivelser som ligger nær etter å ha sett de første skissene av en kommende kompakt crossover som snart presenteres i produksjonsnært konsept form. Ser du hva slags bil det er uten å kikke på frontemblemet?

Peugeot 2008: Ny kompakt-crossover på trappene

Konseptet presenteres på Paris-utstillingen, og loves å komme i produksjon.

Peugeot er på offensiven med nye modeller, og utnytter oppskriftsmessig den omtalen man har fått i senere tid, ikke minst med 508- og 208-modellene.

Nå er det 2008 som gjelder - og stikk i strid med hva modellbetegnelsen kan antyde så er det snakk om noe flunkende nytt og friskt.

Bildene viser altså det som skal bli en crossover basert på den ferske 208-modellen. En svært kompakt sådan, som åpenbart er myntet på de unge og urbane som bor tett og har en aktiv livsstil - noe som gjelder et stadig økende og markedsmessig mer og mer interessant antall mennesker over hele verden.

Les også: Subaru Outback - bilen som skapte en helt ny trend

Et internasjonalt prosjekt

Hele verden har også vært tatt med på planleggingen av bilen. I en like adjektiv-tung som informasjons-fattig pressemelding beskriver man i påtrengende detalj hvordan bilen er et samarbeid mellom utviklingsavdelingene i Paris, Shanghai og Sao Paulo.

Del med Facebook-vennene dine!

Peugeot er i ferd med å downsize både motorstørrelse og bilenes vekt, og med en tresylindret, turbomatet 1,2-liter under panseret bør denne kunne bli en skikkelig sparebøsse.
Peugeot er i ferd med å downsize både motorstørrelse og bilenes vekt, og med en tresylindret, turbomatet 1,2-liter under panseret bør denne kunne bli en skikkelig sparebøsse.

Det meget internasjonale prosjektet har tidligere resultert i "Urban Crossover Concept", som ble vist i Kina tidligere i år. Når dørene åpnes til Paris-salongen i slutten av denne måneden er den på plass i justert versjon - og at den nå heter nettopp "2008 Concept" antyder at vi begynner å nærme oss produksjonsversjonen.

Les også: Fiat 500X - jada, nå skal de lage SUV også

Holder kortene til brystet

Man lover at den skal settes i produksjon, men avslører intet om når det vil skje.

Ut over en verbal beskrivelse av hvordan konseptbilen ser ut på de medfølgende bildene finner vi kun et snev av informasjon om motoren, som vil være en tresylindret bensin-turbo på 1,2 liters volum. Det vil trolig hjelpe til å beholde vekten også i denne bilen på et meget fordelaktig nivå, slik man gjør i nye 208, men likevel gi 112 hestekrefter.

Utslippene loves selvsagt også å stå i stil med motorens størrelse og bilens vekt, uten at man setter tall på det. Men når Paris-utstillingen åpner vil vi trolig få vite mye mer om hva som venter.

Del med Facebook-vennene dine!

Se alle bildene som er sluppet av konseptbilen her:

Les også: Nå kommer 208 GTI - en legende gjenoppstår!