Drillo
Drillo
egil drillo olsen
egil drillo olsen

Drillo: – Dumt hvis Rune ikke hadde beklaget

Egil Drillo Olsen håper nå Rune Jarstein-saken er ute av verden.

LES: Oppgitt Kjell Jonevret: – Jeg skjønner nesten ikke at Jarstein gidder å spille på landslaget

Bergen/Oslo/Ullevaal (TV 2 Sporten): Norge tok en svært viktig seier mot Slovenia tirsdag kveld. En sen straffescoring av John Arne Riise sørget for at drømmen om Brasil-VM lever i beste velgående.

Les også: Drillo om overtidsdramaet: – Riise sto ikke på straffelisten
Les også: Her knuser Jarstein et headset etter å ha avbrutt TV 2-intervju

Dagen derpå møtte Drillo media igjen på Ullevaal Stadion.

Se pressekonferansen med Drillo i videovinduet øverst!

På pressekonferansen ble et av temaene ikke overraskende Rune Jarsteins trussel om å banke opp en Scanpix-fotograf.

– Det er et vanskelig mål som går inn. Slovenia forlenger muren og stenger sikten. Det fører til at Rune ser ballen sent. Jeg tror nok at han hadde tatt den dersom Kjetil Wæhler ikke hadde sklidd den inn

– Dumt om han ikke hadde beklaget
– Dere er heldige nå og slipper å snakke om fotball nå igjen. Men jeg skjønner at dette er mediastoff, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen.

– Jeg synes at det er fint at han beklaget, men jeg er ferdig med denne saken. Hvis ikke han hadde beklaget, så ville det vært dumt, sier Drillo.

Han har ikke snakket med Rune Jarstein om utbruddet mot pressen.

– Jeg har ikke snakket med ham, men det er andre som har gjort det, sier Drillo – som ikke vil kalle baklengsmålet mot Slovenia en tabbe.

– Det er et vanskelig mål som går inn. Slovenia forlenger muren og stenger sikten. Det fører til at Rune ser ballen sent. Jeg tror nok at han hadde tatt den dersom Kjetil Wæhler ikke hadde sklidd den inn. Jeg har ikke sett situasjonen nøye nok enda, men Frode Grodås, som er eksperten, har sett den og sier at den er vanskelig, konstaterer Drillo.

LES OGSÅ: Jarstein: – Jeg beklager på det sterkeste oppførselen min

Egil Drillo Olsen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Egil Drillo Olsen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

– Har to like gode keepere
Drillo vil ikke si om Rune Jarstein står resten av kampene i VM-kvalifiseringen.

– Vi har to keepere som er like gode. Jeg skulle gjerne ha hatt de to beste keeperne i verden, men det har vi ikke. Vi har to som er jevngode. Det er ikke noe problem for meg at vi ikke har en klar førstekeeper. Vi har to som er like gode og det passer meg bra, avdramatiserer Drillo.

– Hva tenker du om den mentale biten hos Rune Jarstein?

– Jeg har ikke peiling, jeg er jo ikke psykolog. Når det gjelder denne saken du sikter til, så ba Rune om ikke å bli tatt bilder av og ikke bli intervjuet, konstaterer Drillo.

– Hvordan har det utensportslige bråket påvirket landslaget den siste tiden?

– Dere kan jo stille spørsmål om hvem som har skapt dette – om det er vi eller media. For meg har det ikke vært så ubehagelig, jeg er jo som kjent mest opptatt av fotballfaget, svarer lanslagssjefen.

– 100 prosent enig i beklagelsen
Nå ser Drillo frem til å finne frem analyseverktøyet og gå gjennom Norges kamp mot Slovenia.

– Jeg gleder meg til å analysere kampen. Det er mye kjekkere å gjøre det når vi vinner enn når vi taper. Sjansene for å komme til et sluttspill økte betraktelig når vi vinner. Det hadde sett stygt ut om vi hadde tapt, eller spilt uavgjort for den saks skyld. Nå føler jeg at vi kan være med helt inn til målstreken.

Informasjonssjef Svein Graff håper at Rune Jarstein har lært av episoden.

– Vi (NFF) ble kontaktet av media og referert hva som hadde skjedd. Da kontaktet vi Rune og han var 100 prosent enig i at han viste en oppførsel som ikke burde ha skjedd. Derfor hadde han ingen problemer med å beklage, sier Svein Graff til TV 2 Sporten.

– Vi er et av de mest åpne landslagene i Europa og det kommer vi til å fortsette med fremover, svarer Graff på spørsmål om samarbeidet med media videre.

TABBE? Se Slovenia-målet her og døm selv
Les også: Drillo om overtidsdramaet: – Riise sto ikke på straffelisten

TV 2s fotballekspert Henning Berg. (Foto: TV 2.)
TV 2s fotballekspert Henning Berg. (Foto: TV 2.)

– Du skal ikke true folk med juling!
TV 2 Sportens eksperter har naturligvis fått med seg episodene med Jarstein og media.

– Jeg har ingen problemer med denne reaksjonen dersom det hjelper ham. Men du skal ikke true folk med juling. Der går grensen. Og det har han også beklaget, konstaterer TV 2 Sportens ekspert Erik Thorstvedt om alt støyen rundt Jarstein.

Ekspertkollega Henning Berg har også forståelse for Jarsteins reaksjon - men mener keeperen gikk for langt.

– Jeg kan forstå frustrasjonen, men det handler om å bevare roen. Du må forvente at han ikke kommer med slike trusler. Men jeg tror at han har levd i en «trykkoker» helt siden han kom på landslagssamling, og det ble nok enda vanskeligere da han ble vraket mot Island, poengterer Henning Berg.

Se pressekonferansen med Drillo i videovinduet øverst!