Alta kommune i Finnmark har lagt ny asfalt inn til Rakaluft.
Alta kommune i Finnmark har lagt ny asfalt inn til Rakaluft.

La asfalt for en million kroner – til et sted hvor ingen bor

– Har bare fulgt opp et politisk vedtak.

Veien ut til Rakaluft i Alta kommune er lagt med asfalt til én million kroner etter et vedtak fra de folkevalgte i kommunen. I Rakaluft bor det ingen fastboende. Her er det kun noen sommerhus og hytter. Veien skal også brøytes, skriver Nordlys.

Velger bort boligfelt

Nå raser beboerne i bygda Komagfjord i Alta etter at et boligfelt i bygda ikke blir asfaltert. For da de som skulle gjøre jobben dukket opp, fikk beboerne beskjed om at administrasjonens forslag om legge asfalt på den dårlige grusveien inn til boligfeltet ikke lengre var gyldig, skriver Altaposten.

Beboerne forstår ikke kommunens prioriteringer med å legge ny asfalt inn til et sted hvor det er ingen fastboende, samtidig som de nedprioriterer asfalt i boligfeltet hvor det bor folk.

– Fulgt opp politisk vedtak

– Det er jo det som er det gale i det. Der det bor folk, der legger de ikke asfalt. Der vedlikeholder de nesten ikke veiene. Men her har de lagt ny asfalt. Og i tillegg så skal de brøyte ned veien på vinteren, sier beboer Karl Tore Andersen i Komagfjord til Altaposten.

Trond Einar Uglebakken, leder for kommunalteknikk i Alta kommune, sier til Altaposten at de kun har fulgt opp et politisk vedtak. Han sier at boligfeltet i Komagfjord vil få nye asfalt når de får penger til det i årene som kommer og etter hvilke områder som prioriteres.

Les flere bil og motorsaker i Nordlys motormagasin her

LES OGSÅ: Her asfalteres veien ingen bruker