Jarstein
Jarstein

Oppgitt Kjell Jonevret: – Jeg skjønner nesten ikke at Jarstein gidder å spille på landslaget

– Han får jo dritt fra media uansett hva han gjør, sier en oppgitt Viking-trener Kjell Jonevret.

Det er blitt stilt spørsmål ved Rune Almenning Jarsteins inngripen da Slovenia tok ledelsen på sin første sjanse mot Norge tirsdag.

Les også: Drillo om overtidsdramaet: – Riise sto ikke på straffelisten
Les også: Her knuser Jarstein et headset etter å ha avbrutt TV 2-intervju

Mange mener det var en ny tabbe av Jarstein – men det vil ikke Viking-trener Kjell Jonevret høre noe om.

– Først og fremst så må jeg si at jeg skjønner nesten ikke at Rune Jarstein gidder å spille på landslaget. Uansett hva han gjør, så kaster media dritt mot ham, sier en oppgitt Jonevret til TV 2 Sporten.

– Jeg håper jo for norsk fotball sin del at han fortsetter å reise på landskamper, men jeg forstår at han reagerer sterkt på den dritten han får slengt etter seg, fortsetter han.

Jeg skjønner nesten ikke at Rune Jarstein gidder å spille på landslaget. Uansett hva han gjør, så kaster media dritt mot ham

– Kan ikke ha sett samme situasjon
Kjell Jonevret reagerer spesielt på ekspertkommentatorenes beskrivelser av Jarsteins innsats med flagget på brystet.

– Jeg satt i bilen og hørte kampen på radio, og ekspertkommentatorene fortalte om en fryktelige tabbe. Da tenkte jeg «uff, det var trist for Rune». Men da jeg kom hjem og så situasjonen på TV, lurte jeg på om de snakket om den samme situasjonen. Han var uheldig og ga en retur på et skudd han ikke så utgangen på, men ingen av lagkameratene avverget returen. Og til slutt var det jo en norsk spiller som satte ballen i mål, minner Jonevret om.

Før han slår fast:

– Men det føles som at uansett hva en norsk keeper gjør på landslaget, så blir det til en tabbe i media. Det kan ikke være gøy å stå i mål for Norge når det er slik. Media burde vært flinkere til å støtte opp og backe spillerne, sier svensken.

LES: Fansen svikter Norge: – Får ikke mer publikum enn vi fortjener

OMFANGER JARSTEIN: Kjell Jonevret støtter Rune Jarstein. (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB SCANPIX)
OMFANGER JARSTEIN: Kjell Jonevret støtter Rune Jarstein. (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB SCANPIX)

TABBE? Se Slovenia-målet her og døm selv
Les også: Drillo om overtidsdramaet: – Riise sto ikke på straffelisten

– De burde ha gratulert ham
Etter kampen avbrøt en frustrert Jarstein intervjuet med TV 2 Sportens Harald Bredeli fordi han ikke likte spørsmålene om tabber.

Jonevret har forståelse for Jarstein sin reaksjon – og frustrasjon.

– Det er alltid dumt å gjøre som Rune gjorde der. Men når keeperne blir intervjuet så er det alltid snakk om tabber. Du spør ikke en utespiller om feilpasninger og leter etter feil hos dem, sier Jonevret, før han fortsetter:

– Jeg synes Rune har vært flink i media de siste dagene, selv om han har vært i en utsatt posisjon. Men hvorfor spurte ikke journalistene ham om de gode grepene han gjorde i kampen, eller gratulerte ham med seieren? Det ble ikke nevnt, det ble bare søkt etter feil, sukker han.

Se Jarsteins reaksjon etter kampen (artikkelen fortsetter under videovinduet):

642689

Rune er en fantastisk fyr og nå har han vært borte fra meg i ti dager. Jeg gleder meg til å få ham hjem

– En fantastisk fyr
Viking-treneren innrømmer at han ble overrasket da landslagsledelsen vraket Rune Jarstein foran oppgjøret mot Island forrige fredag.

– Ja, jeg ble sjokkert og veldig overrasket. Det å bytte en keeper like før en viktig kvalkamp er ikke vanlig. Men jeg skal ikke stille spørsmål ved landslagsledelsen. Jeg vet at Egil Drillo Olsen og Ola By Rise er to svært dyktige folk og vil ikke legge meg opp i de valgene de gjør, understreker Jonevret, som gleder seg til å få Rune Jarstein tilbake til Stavanger og Viking.

– Rune er en fantastisk fyr og nå har han vært borte fra meg i ti dager. Jeg gleder meg til å få ham hjem. Jeg er stolt og glad over at han spiller i Viking, og jeg håper at han blir værende her i mange, mange år fremover, konkluderer Jonevret.

Mener du Rune Jarstein burde ha avverget Slovenias scoring på Ullevaal? Ta debatten i kommentarfeltet under!