Riise frelste Norge på overtid

Etter noen turbulente dager ble John Arne Riise matchvinner på overtid da Norge vant 2-1 over Slovenia i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Han var iskald og knallet et straffespark i hjørnet.

Veien til VM i Brasil var i ferd med å bli stupbratt for det norske laget som var i ferd med å legge igjen to poeng til helt i starten av kvalifiseringen. Da Markus Henriksens kjempesjanse på overtid ble reddet av keeper Jan Oblak, virket håpet ute. Men 15 sekunder før tilleggstiden var ute, stormet innbytter Alexander Søderlund inn i feltet.

Han ble felt av Dejan Kelhar, som minutter tidligere var byttet inn for å hjelpe Slovenia å hale ut de siste minuttene. Dermed var det duket for Riise. Etter landslagsrekord i forrige kamp, twitterstorm og slakt i Norges største avis ble han Norges helt med kampens tredje siste spark (Slovenia rakk så vidt å ta avspark), og han jublet med hendene i hjerteform.

Norge kom under 0-1 for femte gang på rad, men greide å snu i grevens tid. Rune A. Jarstein gjorde som Espen Bugge Pettersen på Island en dårlig figur ved motstanderens ledermål, men som i Reykjavik må også flere utespillere ta sin del av skylden.

Norge reiste seg etter tilbakeslaget og utlignet da Markus Henriksen nikket inn en retur fra tverrliggeren. I annen omgang dominerte Norge fullstendig i 4-4-2-formasjon, slapp ikke til en sjanse og skapte ganske mange selv, men det etterlengtede vinnermålet kom først fire minutter på overtid.

Norge startet langt fra like bra som på Island fredag og hadde ikke skapt en sjanse da en serie norske tabber banet vei for Slovenias 1-0-ledelse. (©NTB)