stordalen (Foto: Stein Øyvind Bystrøm / Røde Kors)
stordalen (Foto: Stein Øyvind Bystrøm / Røde Kors)

Petter Stordalens hytte brant ned til grunnen

– Utrolig trist, sier hotellkongen.

Hytta til Petter Stordalen, som ligger på terskelen til Hardangervidda, brant ned til grunnen mandag ettermiddag. Det melder VG Nett.

Overtent

Hytta som har brent ned, var leid ut til et jaktlag for anledningen. Ingen av de tre jegerne var imidlertid i huset da det brant.

– Min oppsynsmann har vært der oppe, og jeg vet at hovedhytta nå har brent ned. Det var tre jegere som hadde leid hytta til rypejakt. De er alle i god behold, sier hotellkongen til VG Nett.

Han forteller videre at det er fryktelig leit at den historiske hytta har brent ned.

Ifølge operasjonslederen ved Telemark politidistrikt, Arne Gunnar Tollehaugen, var hytta overtent da brannmannskapene kom til stedet. Han bekrefter at ingen personer eller dyr kom til skade i brannen.

Man vet foreløpig ikke hva brannårsaken har vært.

Historisk

Det er få år siden hotellkongen Petter Stordalen kjøpte en 13.000 dekar stor eiendom på terskelen til Hardangervidda, i landskapsvernområdet Brattefjell-Vindeggen. På eiendommen lå fire gamle hytter, en badstue og et båthus fra århundreskiftet, i følge VG Nett.

Stordalen søkte den gang om å få pusse opp hyttene, men Tinn kommune ønsket at han skulle sette de gamle hyttene i stand ved restaurering.

De skulle blant annet brukes i en utstilling om Tungtvannsabotasjen som fant sted i 1943.

Dette er andre gang i år at en veteranhytte brenner ned til grunnen. I april brant den såkalte Bjørn West-hytta ned til grunnen i Lindås i Hordaland.

«God kveld Norge» har forsøkt å få tak i Petter Stordalen for kommentar, men han har ikke vært tilgjengelig mandag kveld.