Bilde: heiamat.no
Bilde: heiamat.no

Risotto med kantarell

«Ettermiddagens» hverdagsgourmet gir deg et alternativ til pizza!

Mandag er hverdagsgourmet Espen Nersveen, mannen bak bloggen heiamat.no, igjen på plass i «Ettermiddagen». På menyen står risotto med kantarell.

Hvorfor risotto, spør du kanskje? Vel, slik svarer Espen:

– Hvor skal man begynne? Hvorfor har ikke denne retten tatt over for frossenpizzaen? Spør han, og svarer selv:

– En risotto tar nøyaktig 20 minutter å lage. Legg til noen minutter for rensing av sopp og kutting av løk, og vi er i mål på drøye 25 minutter. Det er fantastisk godt med masse smak. En sikker innertier!

Og for å kunne diske opp med denne, i følge Espen «sikre innertieren», går du frem slik:

Ingredienser:

180 g risottoris til 2 personer

Sjalottløk

Hvitløk

Kyllingkraft/buljong

En god sopp eller to

Parmesan

Smør

Litt fersk estragon

Hvitvin/eplejuice/sitron

Olivenolje

Salt og pepper

Slik gjør du:

Kutt opp løk og hvitløk og stek i forvarmet panne med litt olje, samtidig som du koker opp kyllingkraften. Når løken har blitt blank har du i risen og freser denne i panna. Hell så i litt hvitvin, og kok dette.

Deretter sper du i kyllingkraften. Risen skal koke i omtrent 20 minutter.

– Jeg pleier å ta ganske mye av gangen, slik at risen som regel er ferdig etter tre til fire øser, sier Espen.

Mens dette står å godgjør seg renser du soppen for eventuelle rester fra lyngen. Kutt den opp i passende biter og stek den i varm panne med litt smør. Smak til med salt og pepper.

Når risen nærmer seg ferdig stiller du platen nesten helt ned, har i en god dose olivenolje, mye finrevet parmesan og mye smør (dette skal smake!). Ha på lokk og la dette koke i noen minutter.

Legg risottoen over i to dype tallerkener og legg soppen over. Espens «eksperttips» er å drysse litt estragon på toppen.

Velbekomme!