Foto: Hesteguiden.com
Foto: Hesteguiden.com

I kveld er det V5 på Leangen - Her er travtipset!

Spennende skrellbud i V5a2

Som så ofte før er det ganske sære tilstander i kryssmassen på Leangen. Det gir potensiale for bra utbetaling, særlig i A-spillet.

V5a2: 3 WINTER WEATHER holdt unna med en halv lengde fra tet sist, mens 2 CABANA BOY (17%) havnet ca 30m bak feltet etter galopp og var unnskyldt. Cabana Boy overfløy favoritten nest sist – har normalt kontroll på teten med spor på innsiden. Firet fra den posisjonen da og kan opptre litt veikt. Det åpner for noen saftig underspilte. Først og fremst 6 ALFALFA (1%), som satt fast i Sverige sist og viste klar fremgang. Mer enn god nok på april/mai-prestasjonene – se opp! 8 CREEK’S ROBIN (2%) og 7 BONITO (1%) er to andre uspilte som stod hardere til i flere løp før pausen og gikk brukbart.

V5a3: 7 SPIK VIKTOR (2%) er en luring om man garderer de ok favorittene. Havnet 20-30m bak etter galopp sist, men viste fin form siden. Har et riktig løp motstandsmessig. Veldig lite spilt når han her debuterer i monté.

V5a4/b1: Igjen et åpent løp uten sjanseløse. En dyp som bør med om det dekkes litt opp er den ferske 3-åringen 10 MADONNA RAGS (2%). Holdt greit fra dødens i kval’en til hoppekriteriet, og møter egentlig ikke noe særlig verre motstand her. Har tidligere vært meget uryddig, men vist fart.

V5a5/b2: 5 MELLING SVARTEN (42%) galopperte, skjenet utover og hindret flere i starten sist. Leverte siden et solid løp og er fortjent favoritt, men er ikke helt til å stole på etter hendelsen sist. Og løpet inneholder en rekke brukbare, lite spilte hester. 8 MANKELL (3%) og 11 ØDELI BLESSEN (1%), for å nevne noen – og ikke minst bortglemte 15 SETER BIRK (1%), som i noen løp før pausen viste fin fart i langt hardere selskap enn dette! 3 EIKPIA (2%) hadde litt trafikkproblemer, og var positiv etter pause sist.

V5b3: 6 SNONSØY TINJAR (43%) galopperte i fin fart mot oppløpet i NM for damer sist, hadde trolig blitt toer bak suverene Snonsøy Elda og travet en lav 28-tid. Enklere lag nå, den klart beste kusken – er fort en vinner. 3 MILLIONFAKSA er litt bedre enn raden, og står 20m bedre til kontra Snonsøy Tinjar og løpet 13/8. Kan være garderingen på 10%, men annenplass er mer realistisk.

V5b4: 1 OKEANOS (18%) har bedre form enn raden, og er rask nok til å kunne svare ut formsterke 3 RICO LUNDAGER (66%), som var positiv i hardt selskap på Bjerke sist. Kan ikke helt stole på noen av dem på denne distansen; svenske 2 ELLES W LINNEA (6%) satt stengt etter startgalopp sist, ok avslutning fra sisteplass gangen før. 11 PLAY ONLINE (2%) var vel så god som favoritten tidligere i sesongen, og kan være forbedret med løp i kroppen. 5 CABJOY FC (2%) har kapasiteten – uviss form. Alle kan dukke opp om favorittene kjører for hardt om teten.