Det kan være smart å kjøpe firehjulstrekk nå før
Det kan være smart å kjøpe firehjulstrekk nå før "alle" skal ha. Utvalget er bedre og prisene lavere. Illustrasjonsbilde.

Firehjulstrekk: Kjøp nå og spar tusenlapper ...

Det er fortsatt sesongsvingninger i bruktbilmarkedet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Vi har nå bestemt oss for å kaste oss på bølgen med å kjøre firehjulstrekk. Mye på grunn av at vi har kjøpt hytte på fjellet, men kanskje aller mest fordi det er "kjekt å ha".

Mitt spørsmål er: Lønner det seg å kjøpe nå i litt god før snøen kommer. Vi snakker her om en 3- 5 år gammel bruktbil. Er det ikke slik at disse bilene blir dyrere når vinteren først er her?

Hilsen trønderfamilie.

Benny svarer:

Hei sann!

Jo – absolutt! Går du med tanker om en firehjulstrekker så bør du kjøpe nå, og ikke vente til den dagen snøen ligger der – og "alle" skal ha.

For det blir nok vinter i år også skal du se. Plutselig en morgen så ligger snøen der. Jeg har allerede hørt om folk som har funnet fram isskrapa, så at det nærmer seg er det ingen tvil om.

Det er fortsatt slik at firehjulstrekkere er dyrest på høsten og at cabrioleter er mer tungsolgte da og visa versa om våren.

Jeg har selv vært med å justere opp prisene på firehjulstrekkere når snøen faller. Useriøst av forhandlerne? Nei, jeg synes ikke det. Det er markedskrefter i praksis – den gamle regla om etterspørsel og tilbud. Den gjelder fortsatt enten det gjelder hotellrom i en by med store arrangementer eller en bil som er spesielt tilpasset en bestemt årstid.

Nå skal det også sies at det ikke er snakk om ti tusenvis av kroner, men noen tusenlapper sparer du fort på å handle smart. Dessuten er utvalget bedre utenfor sesongen samtidig som det også er lettere å prute da.

Det er uansett viktig å ta seg tid til å sjekke både biltyper og markedet litt nøye og ikke bare forte seg å kjøpe. Det er tross alt bedre å betale litt mer for "riktig bil" enn å bare kjøpe en i full fart. Har dere bestem dere for en firehjulstrekker er det i alle fall bare å starte prosessen, selv om jeg håper på noen fine og solfylte høstdager før firehjulstrekken må kobles inn!

Dette var Norges mest solgte firehjulstrekker forrige måned:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Ja – det kan være skummelt å kjøre forbi

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: