GIR DRILLO RÅD: Nils Arne Eggen. (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
GIR DRILLO RÅD: Nils Arne Eggen. (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)

Eggens råd til Drillo: – Man må stå på barrikadene for spillerne

Nils Arne Eggen med «kjærlig» råd til Drillo i Riise-saken.

Oslo (TV 2 Sporten): Under et foredrag til trenere tilknyttet Wang Toppidrett, kom trenerlegenden Nils Arne Eggen med det han kaller et kjærlig råd til sin gode venn og kollega Drillo.

I et intervju med TV 2, ville ikke landslagssjefen si noe om Riise-saken og kritikken fra VG-kommentator, Truls Dæhlie.

Det reagerte Eggen på.

LES OGSÅ: John Arne Riise etter «karakterdrap» i VG: – Jeg er såret og lei meg

– Jeg måtte forsvare Antony. Hvem andre skulle gjort det? Og det gjorde jeg selv om jeg knapt hadde sett situasjonen ute på banen

– Dette er et stryk på kinnet til min gode venn, Egil. Du kan ikke si at dette har jeg ikke noe med. Hvis jeg hadde vært der i går, så hadde jeg vært med og sagt i fra. Du kan ikke si at det der passer ikke å si noe om. Det skal alltid passe. Du er sjefen, ikke sant. Da må stå på barrikaden, og alltid stå på barrikadene for de du skal bruke, sa Eggen under foredraget.

Forsvarte Annan
Eggen brukte et eksempel fra 2010 da han forsvarte Antony Annans famøse balletak på Vålerengas André Muri.

– Jeg måtte forsvare Antony. Hvem andre skulle gjort det? Og det gjorde jeg selv om jeg knapt hadde sett situasjonen ute på banen, sier Eggen til TV 2 Sporten.

Etter foredraget ville han ikke utdype om han ville forsvart John Arne Riise bedre enn det Drillo tilsynelatende gjorde i går.

– Det vil jeg ikke svare på. Det blir et hypotetisk spørsmål. Hva er det de sier i USA? Spørsmålet er «overruled», ler Eggen.

GODE VENNER: Drillo og Eggen. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
GODE VENNER: Drillo og Eggen. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Legg det bak dere!
Men han er likevel klar på hva Drillo og Riise bør gjøre før kampen.

– Det er veldig enkelt å svare på. Og det vet Egil, det vet Ola (By Rise), og det vet spillerne, John Arne ikke minst. Det gjelder å konsentrere seg. Vi skyver det unna det som har vært, selv om jeg vil si det var merkelig at John Arne skulle lage en diskusjon som han faktisk startet selv like foran en landskamp. Men nå er vi ferdige med det. Vi får ikke gjort noe med det. Så nå må det være fokus på det man får gjort noe med. Og det er å forberede seg 110 prosent, om det er mulig, til kampen mot Slovenia, sier Eggen.

Les også: Riise tok farvel med Twitter: – Noen kommer aldri til å få snakke med meg igjen

John Arne Riise
John Arne Riise

– He, he, jeg nei. Jeg vet ikke hvor man finner de greiene der en gang. Men den debatten må vi ta, og det har jeg sagt lenge

Advarer mot twitter
Eggen ønsker ikke å kommentere detaljene i twittersakene rundt John Arne Riise, men han har klare meninger om bruk av det han under foredraget omtalte som “usosiale medier”.

– Er du på twitter, Nils Arne Eggen?

– He, he, jeg nei. Jeg vet ikke hvor man finner de greiene der en gang. Men den debatten må vi ta, og det har jeg sagt lenge. Hvis man ukontrollert, og nå snakker jeg ikke bare om John Arne og de greiene der, men hvis man ukontrollert kan skjelle ut noen du ikke liker, og du ikke kan få det bort igjen. Ja, det må jo være galt.

– Så du advarer mot «usosiale medier» som du kaller det?

– Ja, jeg gjør det. La dem bli sosiale. Omvend, omvend, sier jeg bare, smiler Eggen.