bohinens
bohinens

Bohinen om Riise-bråket: – Han skal ha respekt for måten han fremstiller seg selv på

– Men i en del episoder blir det feil, mener tidligere landslagsspiller og TV 2-ekspert Lars Bohinen.

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): John Arne Riise tok for seg Ålesund, Ivar Morten Normark og Dagbladet fra hotellsengen i Reykjavik.

LES OGSÅ: John Arne Riise etter «karakterdrap» i VG: – Jeg er såret og lei meg

Han benyttet Twitter som kommunikasjonskanal, og valgte å slette kontoen da det ble stilt spørsmål om fokuset hans i media etter den svake innsatsen mot Island.

Faksimile fra VGs oppslag om John Arne Riise. (Foto: FAKSIMILE)
Faksimile fra VGs oppslag om John Arne Riise. (Foto: FAKSIMILE)

VIDEO: Se hele intervjuet med Lars Bohinen i videovinduet øverst i saken!

Søndag morgen våknet Riise ifølge seg selv til 30 ubesvarte anrop og like mange tekstmeldinger som en følge av Truls Dæhlis nådeløse kommentar i søndagens VG. Han skrev blant annet at Riise «avslører seg selv som en selvforherligende tufs», at han har satt seg selv foran laget og at han med en liten smule selvinnsikt burde han tatt til takke med den hyllesten han får.

Usikker på reaksjonene
Tidligere landslagsspiller Lars Bohinen er usikker på hvordan alt bråket rundt Riise har påvirker landslagstroppen før tirsdagens viktige VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia.

– Av og til kan noen sånne episoder virke samlende, og andre ganger kan det virke splittende. Jeg håper på det første – og at vi ser et revansjelystent norsk lag mot Slovenia, sier Bohinen til TV 2 Sporten.

– Hvordan tror du Riises «standing» i spillergruppen er etter dette?

– Jeg tror det er litt sånn både og. Han er nok ikke likt av alle og henger nok med de han går godt overens med. Jeg var ikke populær hos alle i troppen da jeg spilte heller. Men det viktige er å legge slike ting til side når det er trening og kamp, poengterer Bohinen.

Han tror Riise vil svare med en solid prestasjon mot Slovenia.

– John Arne er veldig flink til å legge slike episoder til side og ha fokus på de rette tingene når kampen starter. Når dommeren blåser i fløyten så skal det ikke forundre meg om John Arne drar til med en kanonkamp mot Slovenia, mener han.

Les også: Riise tok farvel med Twitter: – Noen kommer aldri til å få snakke med meg igjen

John Arne Riise
John Arne Riise

– Fortjener respekt
At Twitter-meldingene fra Riise skapte reaksjoner og bråk overrasker ikke Bohinen.

– Jeg skjønner kritikken fra VG, det gjenspeiler nok det mange mener. Når du har spilt 105 landskamper skal det ikke stå i konfliktens tegn, men i hyllestens tegn, og det gjør det ikke nå. Det mener jeg John Arne må ta skylden 100 prosent for selv, konstaterer Bohinen.

– Men har ikke Riise fått god nok anerkjennelse for sine bragder på fotballbanen?

– Du får den anerkjennelsen du fortjener, men Riise er litt unorsk og kontroversiell. Det er liksom ikke helt okey når noen vinner, sier Bohinen.

Lars Bohinen
Lars Bohinen

VIDEO: Se hele intervjuet med Lars Bohinen i videovinduet øverst i saken!

– Rammet av janteloven
– Er han rammet av janteloven?

– Ja, det kan godt hende. Men han skal ha respekt for den måten han fremstiller seg på, men av og til blir det feil, sier Bohinen.

Se hele intervjuet med Lars Bohinen om Riise-bråket i videovinduet øverst!