Henrik Ruud Tovås, Haslum
Henrik Ruud Tovås, Haslum
Haslum_sumo
Haslum_sumo

For mye muskler og hjerne for Haslum

Haslum var sjanseløse i møtet med Metalurg.

Haslum - Metalurg 20-30:

– De er hakket mer forvokst enn oss. Der er det mye muskler. Vi får bare håpe det er litt mindre hjerne. Og at vi kan løpe litt fra dem, sa Kenneth Klev før møtet med makedonske Metalurg.

Men Metalurg hadde ikke bare mest muskler. De hadde også nok hjerne til å gjøre ettermiddagen ganske så utrivelig for Haslum-spillerne.

For i Naumce Mojsovski har de en spiller som absolutt hører hjemme i Mesterligaen. Og med verdensmålvakten Darko Stanic bakerst, var de flere klasser bedre enn sin norske motstander.

– Hjemmebane og mesterligakvalik. Ti mål i hekken. Det er surt, sier Haslum-målvakt Henrik Ruud Tovås til TV 2 Sporten.

God Ruud Tovås
Metalurg satte standarden fra start og kjørte fra Haslum. De gikk rett i 10-3-ledelse, og så seg aldri tilbake.

Les også: Haslum klar for revansjeoppgjør

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno tok time out og sendte Henrik Ruud Tovås inn i målet for en uheldig Trond Tjemsland.

Det bedret seg litt for vertene. Ruud Tovås vartet opp med flere høyt kvalifiserte redninger, men Haslum var likevel sjanseløse.

Ved pause var bæringene åtte mål bak. På lystavlen strålte tallene 8-16.

Senket av Mojsovski
Metalurg gikk rett opp i 19-9-ledelse. Da fikk Haslum en ørliten mulighet til å melde seg på i kampen da makedonerne fikk to kjappe utvisninger. Haslum utnyttet overtallet godt. Men utvisningstreet vokste aldri inn i himmelen, og med fullt lag overtok Metalurg igjen styringen.

Da sirenen lød ljomet for full tid i Rykkinnhallen, kunne man lese på lystavlen at Metalurg hadde tatt seg til gruppespillet i Mesterligaen med 30-20.

– Vi må bare erkjenne at det var et lag som er en klasse bedre enn oss. Helt rettferdig. Vi kommer ikke opp på det nivået vi kan. Da er ti mål et ganske greit resultat, oppsummerer Skarpsno.

Mojsovski var kampens gigant, og ble også toppscorer med sine sju mål.

Også forrige sesong kvalifiserte de seg til gruppespillet på bekostning av Haslum. Den gangen var det bare ett mål som skilte lagene. Da hadde Haslum Erlend Mamelund og Kent Robin Tønnesen på laget.

– Det er ganske stor forskjell med og uten Mamelund. Vi håper å fordele det ansvaret på litt flere. Men per dags dato er vi ikke bedre enn vi viser nå, sier Haslum-treneren.

Makedonerne gikk da videre til åttedelsfinale, hvor det ble stopp mot RK Zagreb.

-