Moa_992961i (Foto: Aas, Erlend)
Moa_992961i (Foto: Aas, Erlend)

«Mini»: – Moa var jo helt ute mot Island

Fotballeksperten er usikker på hvem som skal starte på topp, og savner en klarer Drillo.

Norge tapte 0-2 mot Island fredag. Dette var fotballguttenes første match i VM-kvaliken, og Egil Drillo Olsens menn kunne knapt fått en verre start.

Nå lurer TV 2s fotballekspert, «Mini» Jakobsen, på hvem som skal starte på topp i rødt, hvitt og blått mot Slovenia førstkommende tirsdag.

– Moa var helt jo ute mot Island, men er det Moa sin feil, eller får han ikke pasningene? Kanskje Daniel Braaten burde være på topp i stedet. Og hvis vi skal slå langt, hva da med Søderlund, undrer fotballeksperten.

Usikker sjef
I tillegg har Drillo som kjent en Manchester United-spiller i båkhand.

– Jeg tror ikke Joshua King starter neste kamp. King kommer ofte til sjanser, men han brenner også ofte muligheter. Det var friskt det han gjorde mot Island, men jeg ville ikke brukt han fra start, sier «Mini».

Drillo sa dette til TV 2 etter forrige match.

– Innhoppene var friske. Men vi får tygge på hvem som skal starte på topp. Det er ikke sikkert det blir de samme 11 for å si det sånn.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Mini_Jakobsen_841984i (Foto: Teigen, Trond Reidar, © TRT)
Mini_Jakobsen_841984i (Foto: Teigen, Trond Reidar, © TRT)

– Savner en tydeligere Drillo
«Mini» ønsker en klarere landslagstrener.

– Men jeg savner en litt tydeligere Drillo, og skulle ønske han var mer aktiv. Nå må Norge jobbe med hodet, og få inn litt revansjelyst. Vi har tapte en kamp vi ikke skulle tape, selv om vi hadde en del sjanser mot Island, sier han.

Det er også mange som stiller spørsmålstegn ved keeperplassen. Espen Bugge Pettersen hadde en uheldig involvering på 1-0-målet til Island på fredag. Nå mener noen at Viking-keeper, Rune Almenning Jarstein, burde få tilitt.

- Jeg ville ha startet med Rune Jarstein. Det er ikke det som er utslagsgivende, men han er i mine øyne Norges beste keeper. Det er viktigere å finne ut hvem vi skal bruke på topp, og Drillo må tenke over om det var riktig å bruke Bjørn Helge Riise fremfor Markus Henriksen. Han har mye å tenke på nå, sier han.

Hvem mener du bør starte på topp for Norge?
Ta diskusjonen i feltet undet!