tinabettina (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
tinabettina (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

«Tina» og «Bettina» får mobbeskryt

– Kan være bevisstgjørende.

Hore, nerd og «har du blødd gjennom?». Språkbruk som dette går igjen i den ferske ungdomsfilmen «Tina and Bettina- The Movie». De to karakterene, best kjent fra sin ukentlige videoblogg i programmet «Torsdag kveld fra Nydalen», sparer ikke på kruttet når de beskriver skolekameratene sine.

Langer ut mot kjendiser

Når Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen gjemmer seg bak sine velkjente karakterer langer de også ut mot kjendisene uten skrupler, men kjendisene selv tror ikke de to figurene fra Oslo vest knirker motiverende for mobbere.

Slike jenter fins

– Disse jentene fins jo, så jeg tror heller at de som ser filmen tenker at det er de som er litt nerd, de som mobber, sier Henriette Steenstrup når hun ankommer premieren på den norske komedien.

Les også: Henrik Thodesen: – Avstandsforhold suger.

Triana Iglesias, som spiller «Synnøve Riisnes» i filmen, har selv vært et mobbeoffer.

Forferdelig

– Jeg syns mobbing er helt forferdelig. Det er trist. Men kanskje man kan se på denne filmen som en stor antimobbekampanje, hvis man begynner å se litt ordentlig på den, sier Triana til «God kveld Norge».

Les også: Triana Iglesias: – Nå er det slutt.

Og ekspertene er enige. Journalist og medforfatter av boken «Bitching», Liv Skotheim, tror ikke «Tina» og «Bettina» fører til mer mobbing.

Bevisstgjørende

– Kanskje tvert imot. Ved at de karikerer og parodierer tenåringsjenter såpass overdrevet kan det kanskje være bevisstgjørende, sier Skotheim.

– Jeg ville ikke vært skeptisk til å sende min datter på denne filmen her, avslutter hun.