LANCE ARMSTRONG: (Foto: Graham Hughes/Pa Photos)
LANCE ARMSTRONG: (Foto: Graham Hughes/Pa Photos)

Armstrong uønsket i maratonløp

Den falmende sykkelstjernen nektes i oppmøte neste måneds Chicago Marathon.

Det opplyser en talsperson for den dopingmistenkte amerikanske ekssyklisten, Lance Armstrong (41).

– Lance skulle etter planen løpe sammen med Team Livestrong i den hensikt å samle inn penger. En ansatt i Lance Armstrong Foundation pratet med arrangøren og ble fortalt at han ikke kunne løpe, skriver talsmann Mark Higgins i en epost til nyhetsbyrået Reuters.

Les også: VM-sølv til Dahle Flesjå

– Største idrettskandalen i historien
Dermed er det nok en liten nedtur for Armstrong.

Sist måned ble Armstrong fratatt sine sju Tour de France-titler og ilagt livstidsutestengelse fra all idrett av USAs antidopingbyrå etter at han frasa seg muligheten til å forsvare seg mot dopinganklager. En amerikansk journalist kalte det for den største idrettsskandalen i historien.

Det har som kjent lenge vært spekulert i om han har drevet med doping, men Armstrong peker spesielt på et punkt som beviser hans uskyld.

– Det finnes ingen fysiske bevis som støtter anklagene. De eneste fysiske bevisene er de hundre kontrollene jeg har passert uten problem, men det kommer til et punkt der en må si at nok er nok. For meg, så er den tiden nå. Jeg har måttet takle anklager om at jeg jukset. Det har vært et slit for min familie og det arbeidet jeg gjør for vår organisasjon, sier Armstrong, skrev han i en uttalelse på sin hjemmeside.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad var ikke overrasket over nyheten Lance Armstrong kom med. Han mener det var et taktisk valg av amerikaneren.

– Det var ikke så mange alternativer igjen for Armstrong. Nå slipper han høring. Han slipper også å høre på lagkamerater som står og vitner mot ham. Han kan fortsette å si at han ble bøllet med, sa Kaggestad til TV 2 Sporten 24. august.

Dermed blir det ikke mange sykkelløp på Armstong den neste tiden.

Var det riktig å nekte han deltakelse i maratonløpet? Ta diskusjonen i feltet under!

(©NTB/ TV 2)