GUNNARSSON: Er fornøyd med eget lag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
GUNNARSSON: Er fornøyd med eget lag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
GUNNARSSON: Var strålende fornøyd med eget lag etter lørdagens kamp mot Norge. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
GUNNARSSON: Var strålende fornøyd med eget lag etter lørdagens kamp mot Norge. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Islands kaptein: – Norge var sjanseløse

Aron Gunnarsson sier Island visste akkurat hva Norge kom med, og mener Lars Lagerbäcks gutter løste oppgaven perfekt.

Reykjavik (TV 2 Sporten):

– Dette var en massiv seier for oss. Norge var sjanseløse da vi presset dem godt over hele banen. Det fungerte perfekt, sier Aron Gunnarsson til TV 2 Sporten.

Cardiff-spilleren og Island-kapteinen, som ladet opp til landskampen mot Norge med å slå Ståle Solbakkens Wolves 3-1, tror likevel Drillos gutter kan nå VM i Brasil om to år.

– Vi vet hva Norge kan. De har et godt lag, men denne gangen var vi godt forberedt. Sveits er nok det beste laget i gruppen, men Norge har en sjanse. De har noen glimrende spillere. Det fungerte ikke for dem i denne kampen, men det var kanskje fordi vi var gode, sier Gunnarsson.

Scoret
Sjetteseedede Island noterte sin første seier over førsteseedede Norge på 25 år og feiret som de allerede var på vei til Brasil etter kampen på Laugurdalsvöllur fredag kveld.

– Det er spesielt for oss å slå Norge. Spesielt siden de ble rangert som det beste laget i gruppen. Vi jobbet hardt og kan være stolte.

Kari Arnason, som til daglig spiller i lite fasjonable Rotherham, satte inn ledermålet etter et langt Gunnarsson-innkast midtveis i første omgang.

– Jeg visste akkurat hvor ballen kom, rev meg løs og satte den inn, beskriver Arnason til TV 2 Sporten.

Tror på Norge
– Trodde du Norge skulle være bedre enn de var?

– Jeg mener vi var det beste laget. Vi lot ikke Norge være gode. Kampplanen fungerte perfekt, vi visste akkurat hva som kom og de spilte akkurat slik vi trodde. Vi har en flott gjeng her med unge spillere på vei frem og noen eldre som meg selv som jobber hardt. Det var en viktig seier for oss. Det er ikke ofte vi slår Norge. Men de la det litt i hendene våre, og vi lot dem ikke kontre på oss slik de er så gode på. I banespillet skapte de lite, sier Arnason.

– Tror du dette norske laget kan komme til VM?

– Vi vet hva Norge kan. De er også en liten nasjon, men alle kan komme til VM i denne puljen.