SKUFFET: Det var ikke slik John Arne Riise hadde håpet rekordkampen hans skulle ende. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
SKUFFET: Det var ikke slik John Arne Riise hadde håpet rekordkampen hans skulle ende. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Det er en form for skam å tape for Island

Henning Berg og Erik Thorstvedt mener Norge kan reise seg mot Slovenia.

Island - Norge 2-0:

– En fryktelig dårlig fotballkamp. To svake lag og et skuffende resultat, var Arild Stavrums oppsummering av Norges åpning av VM-kvalifiseringen.

– Det ble en rar bastardfotball. Vi prøvde å holde ballen i laget, men Island var bedre på det, sa Erik Thorstvedt.

– Jeg savner at våre beste går foran. Spillere som John Arne Riise, Brede Hangeland og Moa er ikke så dominerende som de burde være. Det unge norske laget hadde trengt at de var det. Vi hadde for lite kvalitet totalt sett, mente Henning Berg.

Les også: Alfred og Kari senket Drillos menn
Les også: - Riise fulgte ikke med på 0-2-målet

Skuffet over Moa
TV 2 Sportens ekspert var på plass på Laugardalsvöllur. Han syntes Daniel Braaten var et lite lysglimt på et ellers grått norsk lag. Samtidig var han skuffet over det Mohammed Abdellaoue presterte på topp for Norge.

– Moa kom ikke til sin rett. I ettertid kan vi kanskje si at vi skulle startet med Braaten på topp og satt inn en annen midtbanespiller, analyserer han.

Tirsdag er det ny kamp. Slovenia kommer på besøk på Ullevaal.

– Det bør sees nøye på denne kampen på hvem og hvordan vi skal spille. Det er et helt annet lag, som spiller på en helt annen måte. Men Joshua King så sharp ut. Moa var ikke så bra. Skal vi fortsette med Wæhler eller skal Demidov komme inn? Det blir en litt annen kamp hvor vi vil ha ballen mer og kanskje det blir greit å ha Demidov i oppspillfasen, mener Berg.

– Det blir noen vurderinger på midten. Både Magnus Wolff Eikrem og Bjørn Helge Riise kom greit fra det, men det var for mange ting som ikke fungerte i det offensive spillet til at det blir så lett å vurdere dem, fortsetter han.

– For mange bytter
Berg tror ikke det var så smart av Egil Drillo Olsen å gjøre så mange bytter fra generalprøven mot Hellas til Island-kampen.

– Når vi gjør så mange bytter fra en generalprøve til den første kampen. Vi gjør seks bytter. Det er mange ting en gjerne skulle ha jobbet med. VI var rufsete når vi hadde ballen selv. Vi var rufsete på dødball. Jeg tror det hadde vært en stor fordel å hatt flere av disse spillerne med mot Hellas. De skulle fått en kamp sammen, sier han.

Thorstvedt velger å se positivt på situasjonen, til tross for resultatet mot Island.

– Det fine med fotball at det er nye lodd og nye gevinster. Jeg tror fortsatt det er mulig å nå VM med dette laget, men da må man vinne på tirsdag. Nå er det kniven mot strupen med en gang, sier han.

Han er optimist foran Slovenia-kampen.

– Det er en mental greie. Nå har man tapt for Island. Det innebærer også en form for skam. Det må man prøve å snu til noe positivt. Slovenia kommer fra et tap på hjemmebane. De er ikke høy i hatten de heller. Jeg tror Norge vinner, sier den tidligere landlagskeeperen.